Skip to main content

Πλήθος κόσμου στους δρόμους της Βαγδάτης για την κηδεία Σουλεϊμανί

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη λίγες ώρες πριν από την κηδεία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, του επικεφαλής των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων Αμπού Μαχντί αλ-Μουχάντις και άλλων που σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Η χθεσινή επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, που έγινε κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνει τον «σκιώδη πόλεμο» στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ιράν και των Αμερικανών συμμάχων, κυρίως του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Σουλεϊμανί ήταν από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές προσωπικότητες του Ιράν και «αρχιτέκτονας» της ολοένα και μεγαλύτερης επιρροής της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή. Ο Μουχάντις ήταν ο δεύτερος τη τάξει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ.

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης σχεδιάζουν επικήδειο τελετή και για τους δύο άνδρες αρχίζοντας από την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης και προς την ιερή σιιτική πόλη της Κερμπάλα, καταλήγοντας στην επίσης ιερή πόλη της Νατζάφ.

Το πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται από το πρωί στη Βαγδάτη, κρατώντας ιρακινές σημαίες και με την ατμόσφαιρα τεταμένη.

naftemporiki.gr