Skip to main content

Βρέθηκε δεύτερο κρησφύγετο του Ξηρού στο Λουτράκι

Φύλλο και φτερό κάνουν το δεύτερο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Περαχώρα Λουτρακίου οι αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βγάλει «λαυράκι» από την έως τώρα έρευνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής εισήλθαν με το κλειδί του ιδιοκτήτη, ενώ στους διαδρόμους του σπιτιού υπήρχαν τοποθετημένα σακιά.

Σε ένα από τα δωμάτια βρήκαν κουτιά από τα οποία κρέμονταν καλώδια. Υπό το φόβο αυτά να είναι παγιδευμένα έκλεισαν το δωμάτιο και στο σημείο έχει κληθεί ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Ακόμη, έχουν βρεθεί δύο αυτοκίνητα, ένα τύπου βαν που εκλάπη τον Ιούνιο από την Αθήνα και ένα τζιπ που ερευνάτα αν είναι κλεμμένο.

Η έρευνα στην οικία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η μίσθωση έγινε με τα στοιχεία της πλαστής αστυνομικής ταυτότητας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. με το όνομα Ελένη Μελάνη.

Εν τω μεταξύ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση συμπληρώνονται τις τελευταίες ώρες ένα – ένα τα κομμάτια του παζλ των κινήσεων του μέχρι πρότινος δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχει μπει η κοπέλα που χρησιμοποιούσε την πλαστή ταυτότητα η οποία βρέθηκε στην μονοκατοικία στην Ανάβυσσο και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο ρόλος της. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για το ίδιο άτομο που απεικονίζεται στην φωτογραφία της ταυτότητας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει σήμερα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της.

Ταυτοποιήθηκε ο «ενοικιαστής»

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού που με πλαστά στοιχεια μίσθωσε το σπίτι στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για νεαρό άντρα και εκτιμάται ότι η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου.

Στον Κορυδαλλό ο Ξηρός

Παράλληλα ο Χριστόδουλος Ξηρός δήλωσε ενώπιον του ανακριτή την  άρνησή του να συμμετάσχει στη διαδικασία και να δεχθεί ερωτήσεις.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού ως προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της Αναβύσσου, αλλά και ως κατάδικο μέλος της 17Ν για την έκτιση της ποινής του.

«Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις» είπε ο γνωστός για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός παραπέμποντας στην αρχική του δήλωση.

Συμπλήρωσε δε, «επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση ‘με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας’ θέλω να προσθέσω το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ