Skip to main content

Αντίθετο στην «εδώ και τώρα» κατάργηση του αγγελιόσημου το υπ. Εργασίας

Δεν είναι η σωστή στιγμή να συζητηθεί το θέμα του αγγελιόσημου σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι θεσμοί απαιτούν την κατάργηση του αγγελιόσημου «εδώ και τώρα», για το κλείσιμο της συμφωνίας μέχρι το Euroworking Group της Παρασκευής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απάντηση του υπουργείου Εργασίας είναι αρνητική ως προς το «εδώ και τώρα».

Αντίθετα, επιδίωξη του υπουργείου είναι το ζήτημα να τεθεί αργότερα ως μέρος της ευρύτερης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Εξάλλου, απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας καλείται να αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αντιδρώντας στην «εκβιαστική αξίωση των δανειστών από την κυβέρνηση, να καταργήσει άμεσα το αγγελιόσημο -οιονεί εργοδοτική εισφορά των εργαζομένων στην Ενημέρωση-, θεωρώντας το ως… εκκρεμότητα, εν όψει του Euroworking Group την Κυριακή».

Η συνεδρίαση θα γίνει την Κυριακή και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «θα αποφασιστούν αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, με συνεργασία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου της Ενημέρωσης, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα κληθούν όλοι οι εργαζόμενοι να είναι από τη Δευτέρα σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα».

Τονίζεται ακόμα ότι «οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους υπουργούς, για εξεύρεση λύσης που θα περιλαμβάνει διατήρηση του πόρου του Ταμείου μας, πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση ο κλάδος μας, θα δώσει ενωμένος και μαχητικά τον “υπέρ πάντων” αγώνα για την επιβίωσή του».

Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ