Skip to main content

Ένοχος ο πρώην ΥΠΕΣ της Κύπρου για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Την ενοχή του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία στην υπόθεση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους και τον γιο του πρώην υπουργού, Μιχάλη Μιχαηλίδη, τον καταζητούμενο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, τον πρώην νομικό Σύμβουλο του ελληνικού κράτους Αναστασιο Σοφό και τη σύζυγό του Μαρία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρονται να διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Επί της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην εισήγησή της και η εισαγγελέας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται».

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφασή του επί των ποινών. 

newsroom naftemporiki.gr