Skip to main content

Νιγηρία: Επτά στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα της Μπόκο Χαράμ

Επτά άνδρες του στρατού της Νιγηρίας και άλλοι 19 τραυματίστηκαν σε ενέδρα μελών της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Πολιτεία Μπόρνο, όπως ανακοίνωσαν χθες οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο αντισυνταγματάρχης Κίνγκσλι Σάμουελ, εκπρόσωπος της 7ης μεραρχίας, στο Μαϊντουγκούρι, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι στρατιώτες έπεσαν στην ενέδρα το βράδυ της Πέμπτης, σε έναν δρόμο στη Ντίκουα.

Η ενέδρα, όπως και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις βομβιστών και βομβιστριών καμικάζι στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, εγείρουν αμφιβολίες για το πόσο κοντά είναι το τέλος του πολέμου με την ισλαμιστική οργάνωση, παρότι ο στρατός έχει ανακαταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που κατείχε ως πρότινος η Μπόκο Χαράμ.

Ο στρατός, κατά τον εκπρόσωπό του, καταδιώκει τους άνδρες της Μπόκο Χαράμ που έστησαν την ενέδρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων, «πολλά» μέλη της οργάνωσης, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν, χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται ο αριθμός τους.

Τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι είχε δηλώσει ότι η κατάληψη ενός στρατοπέδου στρατηγικής σημασίας σήμανε την «οριστική συντριβή των τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ (…) στον δρυμό Σαμπίσα», που ως πρότινος αποτελούσε βάση των ανταρτών. Όμως έκτοτε, οι επιθέσεις κλιμακώνονται και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι θα σταματήσουν σύντομα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP