Skip to main content

ΕΛΑΣ: «Αναγκαία-περιορισμένη» χρήση δακρυγόνων στη φοιτητική πορεία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για «αναγκαία-περιορισμένη» χρήση δακρυγόνων στη σημερινή πορεία που οργανώθηκε στις 12:00 με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων κάνει λόγο η αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει συνάθροιση «περίπου 200 ατόμων» στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας πως «στις 12:45 ώρα οι συγκεντρωθέντες κατέλαβαν όλο το πλάτος του οδοστρώματος και ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου.

Όταν έφτασαν στην οδό Σταδίου, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων τους κάλεσε να περιοριστούν στη δεξιά λωρίδα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση, απωθώντας τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για ολίγα λεπτά της ώρας.

Με τις κατάλληλες κινήσεις και την αναγκαία-περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι αστυνομικές φυνάμεις τους οριοθέτησαν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων».

Η πορεία συνεχίστηκε μέσω των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α΄ και Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε στις 14:00 στα Προπύλαια.

Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.