Skip to main content

O Στρος Καν μπήκε στο στόχαστρο των γυμνόστηθων Femen

Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen «ξαναχτύπησαν», βάζοντας αυτήν τη φορά στο στόχαστρο τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Τρεις ακτιβίστριες επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν, κυκλώνοντας το αυτοκίνητο με το οποίο ο Στρος Καν έφθασε στο δικαστήριο της Λίλης στη Βόρεια Γαλλία, όπου δικάζεται για μαστροπεία. 

Φωνάζοντας «μαστροποί-πελάτες να κηρυχθούν ένοχοι», οι τρεις Femen αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που είχαν πάρει θέσεις μπροστά από το δικαστήριο. Μία εξ αυτών σκαρφάλωσε στο καπό του αυτοκινήτου που μετέφερε τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ και οι άλλες δύο στάθηκαν γύρω από το όχημα. Τελικά και οι τρεις τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο Στρος Καν ξεκινά σήμερα να δίνει εξηγήσεις για το ρόλο του σε πάρτι  με σεξ, τα οποία διοργάνωνε μια ομάδα επιχειρηματιών από τη Λίλη. Όπως ισχυρίζεται, αγνοούσε ότι οι παρτενέρ του ήταν πόρνες.

Επί τρεις ημέρες θα έρθει σε αντιπαράσταση με πρώην πόρνες που στρατολογούνταν γι’ αυτές τις βραδιές, γυναίκες που στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως «σφαγή».

Στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για μαστροπεία με επιβαρυντικές περιστάσεις. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο