Skip to main content

Θ. Φορτσάκης: H διάλυση των πανεπιστημίων προαναγγέλλει τη διάλυση της χώρας

Να μπει ένα τέλος στην ανομία που επικρατεί στα πανεπιστήμια ζήτησε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσθεσε ότι «η διάλυση των πανεπιστημίων προαναγγέλλει τη διάλυση της χώρας».

Ο κ. Φορτσάκης ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να επανέλθουν σε τροχιά νομιμότητας τα πανεπιστήμια που εδώ και πολύ καιρό έχουν καταστεί άνδρα ανομίας.

«Πώς θα σας φαινόταν αν έμπαινε εδώ μέσα ένας όχλος που θα σας ζητούσε να βγείτε από την αίθουσα, να πάτε στο γραφείο της προέδρου και να επιβάλουν αποφάσεις, ακόμη και να επακολουθήσουν προπηλακισμοί;» ρώτησε το Σώμα ο κ. Φορτσάκης.

«Αυτά που ακούσαμε για την Παιδεία δίνουν το σύνθημα όπισθεν ολοταχώς, κι αυτό αποτελεί μέγα κίνδυνο για το κράτος» ανέφερε ο κ. Φορτσάκης και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν κόμισε προτάσεις για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση των πανεπιστημίων, ούτε καμία καινούργια ιδέα.

Χαρακτήρισε ακόμη «ολέθριο σφάλμα» το να επανέλθει η εκλογή των πρυτανικών και κοσμητορικών αρχών στους φοιτητικούς και διοικητικούς συλλόγους και τόνισε πως τα Συμβούλια είναι όργανα δημοκρατικά και εκλεγμένα, που εγγυώνται την τήρηση της νομιμότητας στο πανεπιστήμιο αλλά και τη διασφάλιση της αποφυγής της συναλλαγής.

Πηγή: ΑΜΠΕ