Skip to main content

Ογκώδης αντικυβερνητική διαδήλωση στη Μαδρίτη

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Μαδρίτης, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της πρότασης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για την διεξαγωγή συνομιλιών, ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική ένταση με την Καταλονία.

Την διαδήλωση οργάνωσαν κεντροδεξιά και ακροδεξιά κόμματα, όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο και μεταδίδει ότι διαδηλωτές κρατώντας ισπανικές σημαίες κατέκλεισαν την Πλατεία του Κολόμβου στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Εκτιμάται ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση που έχει διοργανωθεί κατά του Σάντσεθ, γεγονός που αναμένεται να κλιμακώσει την πίεση στην κυβέρνηση μειοψηφίας. 

Τα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν «Για μία ενωμένη Ισπανία» και  «Εκλογές τώρα!», αντανακλώντας ουσιαστικά το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες κάλπες. 

Η πρόταση που έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας την προηγούμενη Τρίτη, για τον διορισμό ενός εισηγητή στις συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ξεσήκωσε την αντιπολίτευση που την θεώρησε ως προδοσία και αδικαιολόγητη υποχώρηση στην πίεση των αποσχιστών της Καταλονίας.

naftemporiki.gr