Skip to main content

Β. Λεβέντης: Λάθος η εκλογή Γεννηματά

Για παλιά ηγεσία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντεης, μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στην ανάδειξη της Φώφης Γεννηματά ως επικεφαλής της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι «η Φώφη Γεννηματά ήθελε να εκλεγεί από μία ανοικτή διαδικασία. γιατί ή ίδια δεν τράβαγε και γιατί πιστεύει ότι θα επιστρέψουν πίσω ψηφοφόροι που έχουν φύγει», ωστόσο -όπως υποστήριξε- «ο νόμος λέει ότι όταν ένα κόμμα μικραίνει, δεν ξανανεβαίνει».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «λάθος» την εκλογή Γεννηματά και εκτίμησε ότι η Κεντροαριστερά «εάν έβγαζε αρχηγό τον Ανδρουλάκη μπορεί να είχε μια ελπίδα».

Μιλώντας για την πιθανότητα συμμετοχής σε οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης επανέλαβε: «Δεν επιθυμώ θέση στην κυβέρνηση, μπορώ να συμμετάσχω σε οικουμενική για να αναγκαστούν να κάνουν τα σωστά».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τον πρωθυπουργό ότι «πλησιάζουμε τη μεταμνημονιακή εποχή», απάντησε: «Με όσα έχει υπογράψει, δεν ισχύουν αυτά» και προέβλεψε ότι και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΝΔ «θα έλθει η ώρα της εκδίκησης του κόσμου».