Skip to main content

Στ. Πέτσας: Δεν πιάνει τόπο η προσπάθεια συμψηφισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική για τη μνήμη σε αυτόν τον τόπο χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Υπάρχουν ηγέτες κατά καιρούς στην Πατρίδα μας που κοιτούν κατάματα φασιστικά μορφώματα, παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και τα βάζουν εκεί που πρέπει, γιατί δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα. Τέτοιοι ηγέτες ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά Μεταπολίτευση, ο Αντώνης Σαμαράς που με δικές του πρωτοβουλίες, με τη δική του Κυβέρνηση, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για να πάει στη Δικαιοσύνη το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», υποστήριξε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως ελπίζει από εδώ και πέρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μην βάζουν αστερίσκους και υποσημειώσεις και να έχουν μια σαφέστατη καταδίκη τέτοιων μορφωμάτων.

«Αυτό που έγραψε η ιστορία είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένοχη. Καταδικάστηκαν τα ηγετικά της στελέχη ως οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση και αυτό είναι που κρατάμε», τόνισε. Ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των ποινών επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Και αυτό διότι προχώρησε σε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έφεραν μείωση στις ποινές και κατήργησαν τον περιορισμό στα πολιτικά δικαιώματα που υπήρχε. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», εξήγησε. «Η προσπάθεια συμψηφισμού που επιχείρησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πιάνει τόπο για τον απλούστατο λόγο ότι οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση. Θυμούνται ποιοι ήταν στις ίδιες πλατείες εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του κόσμου για την οικονομική κρίση. Ποιοι έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή. Ποιοι θεωρούσαν ευπρόσδεκτες τις ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και θυμίζω τη δήλωση του τότε Προέδρου της Βουλής κ. Βρούτση. Ποιοι πήγαιναν μαζί σε επικοινωνιακά σόου στο Καστελόριζο. Όλα αυτά τα θυμούνται οι Έλληνες. Και επίσης θυμούνται τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να πέσει στα μαλακά ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής. Άρα δεν έχει κανένα περιθώριο αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία έχει γράψει ποιοι ήταν απέναντι, ποιοι παρέπεμψαν στη Δικαιοσύνη τη Χρυσή Αυγή και ποιοι την καταδίκασαν». πρόσθεσε.