Skip to main content

Θετικό το Ποτάμι στην προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Το Ποτάμι βλέπει θετικά την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε πει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μόνο ως λαθρεπιβάτες θα εισέλθετε», ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ενταχθεί στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, αλλά να τους απεγκλωβίσει από τον εναγκαλισμό με τη «νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή δεξιά».

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δανέλλης τόνισε πως «εμείς βλέπουμε θετικά το φλερτ σας με τους ευρωσοσιαλιστές».

«Μιλάτε για δήθεν ρήγματα που ανοίξατε στην Ένωση. Αντιθέτως απομονώσατε τραγικά την χώρα από τους φύσει και θέσει συμμάχους της, επειδή αγνοούσατε πλήρως την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Έτσι ταυτίζατε Σόιμπλε με Γιουνκέρ και Ντράγκι μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια του (ΕΛΚ), παραβλέποντας πως οραματίζονται και επιδιώκουν εντελώς διαφορετική ευρωπαϊκή ενοποίηση. Η συμμετοχή σας σε μια περιθωριακή, ευρωσκεπτικιστική πολιτική οικογένεια, την Ενωτική Αριστερά, σας στερούσε την επίγνωση των ενδοευρωπαικών αντιθέσεων και εξελίξεων», είπε και πρόσθεσε: «για αυτό εμείς βλέπουμε θετικά το φλερτ σας με τους ευρωσοσιαλιστές».

Newsroom naftemporiki.gr