Skip to main content

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ήττα για την εσωκομματική δημοκρατία αν ο Αδ. Γεωργιάδης δεν συγκεντρώσει τις υπογραφές

Tις προτάσεις του κάθε υποψηφίου για τη φυσιογνωμία της παράταξης και το πώς αυτή θα πορευθεί στο μέλλον αναμένει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εν όψει των εκλογών για τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Μιλώντας στον Βήμα FM, σημείωσε ότι με όλους τους υποψήφιους τον συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας, αλλά το βασικό κριτήριο θα είναι οι προτάσεις τους για την αναγέννηση της Ν.Δ.

Ανέφερε ακόμη ότι θα είναι ήττα για την εσωκομματική δημοκρατία, ο Άδωνις Γεωργιάδης να μην καταφέρει να καταθέσει υποψηφιότητα, για λίγες μόνο υπογραφές. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έκλεισε τον κύκλο της, επισημαίνοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου δίνει μία ευκαιρία στο κόμμα να αναγεννηθεί.

Πρόσθεσε ότι πριν την εκλογή αρχηγού, πρέπει πρώτα να συγκληθούν όλα τα όργανα του κόμματος και να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος με τη βάση.

Όπως είπε, δεν μπορεί η ΝΔ να παέι σε μια εκλογή αρχηγού με όρους προσώπων και κλειστών συναντήσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί ένας πολιτικός διάλογος.

Τόνισε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί όχι μόνο στην εκλογή της νέας ηγεσίας, αλλά στην αλλαγή, συνολικά, της φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας.