Skip to main content

Ν. Παππάς: Να υπερψηφίσει η Ν.Δ. τα μέτρα διανομής του υπερπλεονάσματος

«Bρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους θεσμούς» για τη διανομή του πλεονάσματος προς τους αδυνάμους δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να υπερψηφίσει τα μέτρα αυτά «παραδεχόμενη ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν καλύτερα και είμαστε σε θέση να μοιράσουμε το πλεόνασμα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Για έλευση των θεσμών από Δευτέρα στη χώρα, ο κ. Παππάς είπε ότι απομένουν μόνο δευτερεύοντα ζητήματα και έκανε λόγο για «κλίμα τρόμου» στο μιντιακό τοπίο. Ο κόσμος έχει πλέον γνώση, άλλοι προσπαθούν να κάνουν την «τρίχα τριχιά», είπε.

«Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση, χωρίς φυσικά τη λήψη νέων υφεσιακών μέτρων» συμπλήρωσε αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δεν ζήτησε νέα μέτρα, και εμείς δεν θέλουμε καθυστερήσεις, συνέχισε σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα μείνουν έτσι προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος.

Για το θέμα της αναβάθμιση των F16, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτήρισε ανεύθυνες τις πρώτες αντιδράσεις για το ύψος των χρημάτων, καθώς η δήλωση Τραμπ για 2,4 αφορούσε δολάρια. Σημείωσε ότι το ποσό θα μοιραστεί μέσα στον χρόνο προκειμένου να μην δημιουργήσει προβλήματα, και ανέφερε ότι δεν άκουσε κάποιο κόμμα να λέει ότι η αναβάθμιση του στόλου των F16 δεν είναι επιβεβλημένη.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι στις ΗΠΑ, ο κ. Παππάς είπε ότι στην Ιστορία δεν υπήρξε αριστερή προοδευτική κυβέρνηση που να απέκλεισε χώρες στις οποίες ηγούνταν δεξιές κυβερνήσεις από τον διάλογο, χαρακτηρίζοντας παίκτη ασφάλειας τις ΗΠΑ στην περιοχή. Χαρακτήρισε «αστείες» τις κατηγορίες περί «παράδοσης» του Αλ. Τσίπρα, ενώ υπογράμμισε ότι όσοι το λένε αυτό δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. «Πρέπει να φύγουμε από αυτό το δίπολο του ψυχροπολεμικού κλίματος» πρόσθεσε.

Για τη συμφωνία για τη Σούδα, ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία είναι εν ισχύ, ενώ αν προκύψει κάτι άλλο (επέκταση χρονικών ορίων κλπ) θα ενημερωθεί άμεσα η ελληνική πλευρά.

Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ απάντησε ότι «η προοπτική επενδύσεων από τις ΗΠΑ έχει πλέον ανοίξει και τα αποτελέσματα σύντομα θα φανούν». Σχολιάζοντας το κλίμα των συναντήσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Παππάς τον χαρακτήρισε αρκετά ενημερωμένο για το τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα, ενώ, όπως είπε, ρώταγε συνέχεια και για τον αναπτυξιακό νόμο.

Για την Κεντροαριστερά σχολίασε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι ένα προοδευτικό κόμμα οφείλει να στηρίζει πολιτικές που ανακουφίζουν την κοινωνία ή έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα, χωρίς διλήμματα συνεργασιών. Άλλοι θα πρέπει να έχουν ερωτήματα και διλλήματα» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συμπαγής, κάτι το οποίο εξέπληξε και διάφορα πολιτικά και εκδοτικά σχήματα, συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εκλογών.

Ο κ. Παππάς είπε ότι σύντομα θα έχουμε την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το ΕΣΡ εργάζεται εντατικά για το θέμα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που έχει ζητήσει, να έρθουν στη Βουλή. Υπενθύμισε ότι η σύνθεση του ΕΣΡ είχε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι πρέπει όλοι να στηρίζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του. Σχολιάζοντας την κριτική για τον αριθμό των αδειών, ο κ. Παππάς είπε ότι και το ΕΣΡ έκρινε συγκεκριμένο αριθμό για τις άδειες, ενώ το ποσό που αποφάνθηκε είναι το ίδιο με τον προηγούμενο διαγωνισμό. Χρήματα για τις άδειες θα καταβληθούν, τόνισε, ενώ σχολιάζοντας τις προσφυγές καναλαρχών, είπε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει.

Για τη Διαστημική Υπηρεσία, ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου το οποίο θα πάει σύντομα στη Βουλή, «για τη συγκρότηση της υπηρεσίας που θα βάλει τη χώρα μπροστά, καθώς οι προηγούμενοι την είχαν σε ρόλο παρατηρητή στον τομέα». «Οφείλουμε, σημείωσε ο Ν. Παππάς να εκμεταλλευτούμε ως χώρα τις δυνατότητες τις διαστημικής τεχνολογίας και να αξιοποιήσουμε το σημαντικό επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ