Skip to main content

Wirtschaftswoche: Ο Τσίπρας επενδύει στη συνέχεια

Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανόφωνων μέσων ενημέρωσης στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Οι αναλυτές εστιάζουν ιδιαίτερα στην παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών.

«Ο Τσίπρας επενδύει στη συνέχεια», τιτλοφορείται σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche, που σημειώνει: «Λίγο πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ο Τσίπρας δεν χάνει καθόλου χρόνο με τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στις θέσεις-κλειδιά υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές. Και ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος του συνασπισμού διατηρεί ένα σημαντικό αξίωμα», γράφει η εφημερίδα, αναφέροντας ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανέλαβε και πάλι το υπουργείο Άμυνας. «Μια πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό της κυβέρνησης με λιγότερα υπουργικά πόστα έπεσε στο κενό. Αντ’ αυτού υπάρχουν λιγότερες θέσεις για τον πολιτισμό, την εμπορική ναυτιλία και άλλα χαρτοφυλάκια».

«Δύο μέρες μετά τις εκλογές υπάρχει κυβέρνηση», σημειώνει η αυστριακή Die Presse: «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας επενδύει στη συνέχεια ενώ υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές. Ο μετριοπαθής ειδικός της οικονομίας Τσακαλώτος αναλαμβάνει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών».

«Ο Τσακαλώτος και πάλι υπουργός Οικονομικών», γράφει η Rheinische Post και σημειώνει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήλθε ενισχυμένος από τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο έως τώρα υπουργικό του συμβούλιο. Νέος παλιός υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης στην Αθήνα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θεωρείται μετριοπαθής».