Skip to main content

Die Presse: Συμβολική μορφή του… νέου ο Αλ. Τσίπρας

O Aλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να αποτελεί τη συμβολική μορφή του «νέου» στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse.

Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο λαός, παρά τη μεταστροφή στη δημοσιονομική κρίση, παραμένει πιστός στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί τον προτιμά από την αποτυχημένη ελίτ», ενώ προσθέτει ωστόσο, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίζεται ισχνή, εν όψει και των δύσκολων νόμων που θα πρέπει να ψηφιστούν.

Πάντως, υπενθυμίζει ότι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έχουν στηρίξει τη συμφωνία. Τώρα αναμένεται να δει κανείς της μελλοντική τους στάση ως προς την ψήφιση των μέτρων, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Επανερχόμενη στην εκλογική διαδικασία, παρατηρεί ότι  το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ανέτρεψε τη θεωρεία που ίσχυε έως τώρα, ότι δηλαδή κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια χάνουν ψήφους.

«Κοινωνικά στρώματα στις φτωχιές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, που είχαν ψηφίσει τον Τσίπρα τον Ιανουάριο, τον ψήφισαν και τώρα, ψηφίζοντάς τον τότε ως αγωνιστή εναντίον των πακέτων λιτότητας και τώρα για τον αγώνα του ενάντια στο “παλιό”» καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ