Skip to main content

Ειδική εκδήλωση στη Βουλή για τους ολυμπιονίκες

Η Βουλή τίμησε, αλλά και άκουσε, τους ολυμπιονίκες σε μία ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας. Η ολυμπιακή ομάδα τιμήθηκε από τη Βουλή και στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το ιδιαίτερο στοιχείο της εκδήλωσης στη Βουλή ήταν ότι δόθηκε ο λόγος στους αθλητές και τους προπονητές τους, οι οποίοι έδωσαν έμφαση στην ανάγκη να υπάρχουν κίνητρα (π.χ. εισαγωγή στα ΑΕΙ άνευ εξετάσεων) και αθλητικοί χώροι.

«Η συμβολή του υποδείγματος της δική σας προσπάθειας μπορεί να είναι σημαντική για να εμπλακεί η νεολαία με τον αθλητισμό. Είναι ένας εμβρυουλκός δημιουργίας για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αθλητές. «Έχουμε επίγνωση των εξαιρετικών δυσχερειών μέσα στις οποίες προετοιμασθήκατε. Δεν είναι, δυστυχώς, διαφορετικές οι συνθήκες από αυτές που η κρίση έχει δημιουργήσει για όλους τους συμπολίτες. Δεν θα παραλείψω να επισημάνω την σημαντική βοήθεια που είχατε από ιδιωτικές εταιρείες», είπε  αναφερόμενος δύο φορές στον αθλητισμό χωρίς αναβολικά και χωρίς βία.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Θεοδωράκης, και σύσσωμο το προεδρείο Βουλής.

Από τους αθλητές μίλησαν η Άννα Κορακάκη, Σπύρος Γιαννιώτης, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Χρήστος Αφρουδάκης,  Βάσω Βουγιούκα, Βλάσσης Μάρας και Κώστας Δουβαλίδης.

«Για πρώτη φορά, και θέλω αυτό να συνεχιστεί, είστε όλοι με την ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε ο προπονητής της ομάδας στίβου Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, δηλώνοντας «περήφανος» που δόθηκε ο λόγος στα παιδιά. Ο Δ. Ευαγγελόπουλος επεσήμανε την διαφορά στις εγκαταστάσεις που γυμναζόταν η Κορακάκη σε σχέση με τις εγκαταστάσεις που είχε η Κινέζα συναθλήτριά της.

«Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών υποδομών. Δεν είμαι εδώ να μιλήσω μόνο για την δική μου περίπτωση. Οι επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές, ειδικά στην περιφέρεια, είναι επένδυση στο μέλλον που θα αποδώσει. Και δεν μιλώ για μετάλλια», συμφώνησε η Α. Κορακάκη, η οποία επεσήμανε ότι μιλά ως μία 20χρονη κοπέλα από την περιφέρεια. «Μην ερμηνεύσετε το μήνυμά μου ως παράπονο ή μομφή – το αντίθετο – αλλά ως παρότρυνση», σημείωσε.

«Τα γυμναστήρια πρέπει να μένουν όλα ανοιχτά. Ειδικά στην επαρχία που είναι πιο δύσκολα τα πράγματα που δυσκολεύονται οι αθλητές», υπογράμμισε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος ζήτησε στήριξη του μαζικού αθλητισμού και χαιρέτισε την ενέργεια του υπουργού να μπει το μάθημα της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία.

Όλοι οι αθλητές αναφέρθηκαν στην βοήθεια που είχαν από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Πιο μεγάλη σημασία έχει το μετάλλιό μας να φέρει κοντά τα νέα παιδιά, να μάθουν το ευ αγωνίζεσθαι», είπε ο Παναγιώτης Μάντης λέγοντας ότι «πρέπει να γινόμαστε ποιο δυνατοί από τις αποτυχίες». Ο συναθλητής του Παύλος Καγιαλής πρότεινε να ξαναμπεί η σημαία με τους ολυμπιακούς κύκλους στο ολυμπιακό στάδιο.

Κίνητρα για τον αθλητισμό ζήτησε ο Χρ. Αφρουδάκης, επισημαίνοντας ότι «κάνει πάρα πολύ κακό που κάθε κυβέρνηση έρχεται και αλλάζει τα κίνητρα που δίνονται. Αθλητισμός, παιδεία πολιτισμός πρέπει να είναι στο επίκεντρο». «Το άνευ εξετάσεων πρέπει να εξεταστεί χωρίς να γίνεται κατάχρηση», είπε και δήλωσε ότι καλωσορίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να μπει η κολύμβηση στα σχολεία, «αρκεί να μην ξεφουσκώσει στο μέλλον». Αναφερόμενος στα αναβολικά ο Χρ. Αφρουδάκης επεσήμανε ότι «δεν είναι μόνο το ντόπινγκ που βοηθά. Υπάρχουν αθλητές που είμαστε αγνοί και καθαροί» και κάλεσε «τον πολιτικό κόσμο να ρίξει το εγώ και για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

naftemporiki.gr