Skip to main content

Φ. Γεννηματά: «Ομερτά» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις ευθύνες για την κρίση

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 84η ΔΕΘ, κατηγορώντας τους πως έχουν στοχοποιήσει το ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «ομερτά» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να εξεταστεί αναλυτικά όλη η περίοδος από την είσοδο στο ευρώ μέχρι σήμερα, με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θα γίνει εξεταστική επιτροπή σχετικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει την ομερτά. Το ενοχικό πολιτικό deal. Την από κοινού συγκάλυψη των ευθυνών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και την διαχείρισή της. ‘Σου χαρίζομαι για το 2004- 2009, μου χαρίζεσαι για το 2015, πατσίσαμε!’. Προσπαθούν  να ρίξουν όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο στόχος  είμαστε εμείς» υποστήριξε.

«Δύο μήνες μετά τις εκλογές, είναι ώρα να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα στην οικονομία είναι εδώ, μαζί μας και κυρίως εις βάρος μας, όπως και οι μεγάλες προκλήσεις της συγκυρίας», είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ‘μαλώνουν’ για το αν είχαμε βγει από την κρίση πριν τις εκλογές ή αν αυτό έγινε ‘ως εκ θαύματος’, αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ. Τίποτε από τα δύο δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα πορεύεται σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον με αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος, με ένα εξίσου απειλητικό ιδιωτικό χρέος, με τις επενδύσεις να υπολείπονται κατά 45% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χαμηλούς δείκτες παραγωγικότητας» ανέφερε. 

Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. σημείωσε πως δεν έχει συνολικό σχέδιο, και παρατήρησε: «Η κυβέρνηση υποχώρησε στους δανειστές όσον αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, και στην ομιλία του στην 84η ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά άφησε στη κ. Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση. Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας. Εστιάζει περισσότερο στην εικόνα και την επικοινωνιακή προβολή στα εύκολα, τα δύσκολα πάνε πίσω».

Η κ. Γεννηματά τοποθετήθηκε και στο ζήτημα του νέου εκλογικού νόμου που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και με βάση όσα είπε γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε: «Θέλω να επαναλάβω, ότι δεν είναι ώρα για παιγνίδια με τον εκλογικό νόμο, που οδηγούν σε άγονες διχαστικές αναμετρήσεις του τύπου ‘τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’. Ας γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ότι η τυχόν επανάληψη διατάξεων που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, θα μας βρει δυναμικά απέναντι». 

Επισήμανε ότι η Ν.Δ. συνεχίζει την «ανούσια αντιπαράθεση» με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει ότι «εφαρμόζει κατά γράμμα πολιτικές και δεσμεύσεις Τσίπρα» και είπε χαρακτηριστικά: «Η αέναη κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη βολεύει και τους δύο. Ο καθένας έχει τον δράκο που θέλει στο δικό του παραμύθι». 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ