Skip to main content

Σε υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών στη Βουλή

Με αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την πρώτη της συνεδρίαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αφορμή τον διορισμό των νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχει προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

 Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Αθανάσιος Μπούρας, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε την αναβολή της καθώς εκκρεμεί η εξέταση από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, του αιτήματος αναστολής που είχαν καταθέσει, η πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου και ‘Αννα Νάκου, ζητώντας να παγώσει η έκπτωση τους, στην οποία οδήγησε η ψήφιση του νόμου για το ασυμβίβαστο.

Σημειώνεται ότι έχει απορριφθεί η αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής ενώ στις 30 Αυγούστου θα συζητηθεί στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η αίτηση αναστολής και τον Δεκέμβριο στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης που επίσης έχουν καταθέσει. «Είναι αυτονόητη η υποχρέωση σεβασμού μας προς την δικαστική εξουσία να μην προκαταλάβουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενόψει της εξέτασης του αιτήματος αναστολής που έχει κατατεθεί από την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου.

Όταν μια πράξη έχει πλήρως εφαρμοστεί δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην εξέταση της αναστολής. Αυτό πρέπει να κάνουμε ως δείγμα σεβασμού προς τη δικαιοσύνη και τον εαυτό μας αλλά και στα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα», υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, αιτιολογώντας το αίτημα του για αναβολή της συνεδρίασης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ