Skip to main content

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον Πρωθυπουργό

Με τη φράση «είμαστε όχι ό,τι λέμε, αλλά ό,τι πράττουμε» η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πως «δεν θα υπερασπιστεί άλλο σήμερα τον Πρωθυπουργό».
 
«Με έπεισε ο ίδιος ότι πρέπει να πάψω να το κάνω, όταν δήλωσε ότι ειναι σουρεαλισμός να λέω ότι τον στηρίζω αλλα να μην ψηφίζω όσα εκβιάστηκε να υπογράψει», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι την πληγώνει και την στεναχωρεί«η επιλογή του κ. Τσίπρα να προστεθεί στους Πρωθυπουργούς των μνημονίων, να αφήνει τους συνεργάτες του στα σκυλιά». Υπογράμμισε επίσης ότι η ίδια θα υπερασπιστεί τον εαυτό της από τις επιθέσεις που δέχεται.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρακολούθησε την ομιλία της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια, η οποία ξεκίνησε με εντάσεις και φωνές από την πλευρά του Ποταμιού και της ΝΔ. Επί πολλά λεπτά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης διαμαρτυρόταν στον προεδρεύοντα Αλέξη Μητρόπουλο και δεν την άφηνε να μιλήσει. Και ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει.
 
«Το εισαγόμενο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό», υποστήριξε η Ζ. Κωνσταντοπούλου επικαλούμενη ως λόγους παλιότερες ομιλίες του Πρωθυπουργού. «Είμαστε όχι αυτά που λέμε, αλλά αυτά που πράττουμε, είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», είπε η πρόεδρος της Βουλής χρησιμοποιώντας τις φράσεις του Αλ. Τσίπρα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
 
«Δεν είναι πρωτοτυπία μία κυβέρνηση που φέρνει μνημόνια να λέει ότι σώζει την χώρα, να επιδιώκει να μην συζητηθούν οι διατάξεις, να τα καταθέτει σε ένα άρθρο για να μην συζητηθούν οι διατάξεις ξεχωριστά, δεν είναι πρωτοτυπία οι πολυσέλιδες τροπολογίες – τέρατα, να κατηγορούν όσους αντιδρούν για παλιμπαιδισμό, να προσπαθούν να χρεώσουν σε όσους αντιστέκονται προδοσία. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι», είπε η πρόεδρος της Βουλής, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στοχοποίησε και δαιμονοποίησε όποιον βουλευτή αντιδρά».
 
«Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρκεί να λέτε ‘δεν υιοθετούμε το μνημόνιο’ όταν κάνετε επιλογή σας την υιοθέτηση χωρίς συζήτηση αντισυνταγματικών διατάξεων», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής επιβεβαιώνοντας την απόσταση που την χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ.