Skip to main content

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ικανοποίησε τα εθνικά μας συμφέροντα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Εν όψει των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στην 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών, αλλά – όπως είπε – «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και προϊόντα μας».

«Η Ν.Δ. πάλεψε εναντίον της συμφωνίας, η οποία δεν ικανοποίησε τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας» επισήμανε. Όπως τόνισε, το βασικό θέμα είναι το πώς θα προστατεύσουμε τα προϊόντα που φέρουν το όνομα «Μακεδονία» και τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες έχουν ξοδέψει χρήμα και χρόνο για να επενδύσουν σε αυτό.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.