Skip to main content

Αγρότες: Έτοιμοι για το ραντεβού της Τρίτης στο Μαξίμου – Τζέλλας στην «Ν»: Τι θέλουμε να ακούσουμε

INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τι θα γίνει με τους αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Θετικοί για την προοπτική συνάντησης με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, δηλώνουν αρχικά οι αγρότες, μετά τη νέα πρόκληση του κυβερνητικού εκπροσώπου.  Για το θέμα γίνονται νέες συσκέψεις  για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, ώστε να αποφασιστεί η σύνθεση της επιτροπής που θα  συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε πάντως ο  αγροτοσυνδικαλιστής, Κ. Τζέλλας στη “Ναυτεμπορική”:« Εμείς πάμε στον Πρωθυπουργό την Τρίτη για να ακούσουμε τα άλλα, τα υπόλοιπα, αυτά που δεν μας έχει πει».

Υπενθυμίζεται ότι τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση δεν ικανοποίησαν τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα να σκληρύνουν τις κινητοποιήσεις.

Τι θα γίνει με τα μπλόκα

Ενόψει της συνάντησης κάποια μπλόκα προσανατολίζονται να σταματήσουν τους αποκλεισμούς, αύριο. Ωστόσο οι αγρότες στα Μαλγαρα, Βοιωτια, Νεστάνη και τελωνειο Κακκαβιας δηλώνουν ότι συνεχίζουν κανονικά/

Την Τρίτη ο διάλογος θα γίνει με ανοιχτούς δρόμους, αλλά τα τρακτέρ θα παραμείνουν παραπλεύρως των δρόμων, όπως ξεκαθαρίζεται.

Η δήλωση Μαρινάκη: «Με δύο ξεκάθαρους όρους»

«Είμαστε εδώ για διάλογο, το λέμε ξανά, είμαστε όλοι μαζί και το λέμε με μια ξεκάθαρη διατύπωση, θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό, είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο newsbomb.gr. Απευθύνω άλλη μία πρόσκληση στους αγρότες την Τρίτη [13 Ιανουαρίου] που ο πρωθυπουργός θα είναι στο γραφείο του να συναντηθούν, με δύο ξεκάθαρους όρους: Να είναι αναλογικό το κλιμάκιο της εκπροσώπησης, δηλαδή να εκπροσωπούνται όλες οι κινητοποιήσεις, γιατί, για να δοθεί μια λύση σε όλο αυτό πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι. Και η δεύτερη προϋπόθεση είναι να γίνει ο διάλογος με δρόμους ανοιχτούς, γιατί με μπλόκα εν ισχύ δεν μπορεί να γίνει διάλογος».

«Να ανασταλούν αυτές οι κινητοποιήσεις, να είναι αναλογική η εκπροσώπηση και την Τρίτη μπορεί να γίνει η συνάντηση», είπε ο κ. Μαρινάκης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αγροτών.

Επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ στην Θήβα

Εντωμεταξύ, ένταση σημειώθηκε στην περιοχή της Θήβας ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικές δυνάμεις, στον παράδρομο της Παλαιάς Εθνικής Οδού, όπου  υπάρχει μπλόκο.

Συγκεκριμένα, αγρότες έβαλαν φωτιά σε σωρούς από άχυρα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα και ένα άτυπο φράγμα, με στόχο να κρατήσουν σε απόσταση τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μπλόκα: Πώς κινούνται Ι.Χ. – φορτηγά από/προς Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Τις ενδεικτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι οδηγοί Ι.Χ και φορτηγών, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., κωδικοποιεί ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, λόγω των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων και των αποκλεισμών τμημάτων του.
Συγκεκριμένα, αυτές είναι οι εξής:

 Για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

Ι.Χ.

Όλα τα οχήματα έως 3,5tn φθάνουν έως τον Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης (ΒΑΚ), όπου και εκτρέπονται στην Περιφερειακή Οδό Κατερίνης έως τον Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης (ΝΑΚ) και συνεχίζουν επί του αυτοκινητόδρομου έως τον Πλαταμώνα.

Εκεί εκτρέπονται στην ΠΕΟ Λεπτοκαρυάς-Ευαγγελισμού έως το Ι/Κ Παλαιόπυργου και μέσω επαρχιακού δικτύου έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ραψάνης.

Από τη Ραψάνη μέσω ΠΕΟ έως τον κόμβο Ευαγγελισμού κι επανείσοδος στον αυτοκινητόδρομο έως τον Α/Κ Αγιάς.

Εκτροπή από Α/Κ Αγιάς και πορεία μέσω ΠΕΟ έως τον Α/Κ Κιλελέρ ή Α/Κ Βελεστίνου.

Φορτηγά άνω των 3,5tn

Στον Σταθμό Διοδίων Κλειδιού διενεργείται από την ΕΛ.ΑΣ διαλογή των φορτηγών, κατά την οποία επιτρέπεται η συνέχιση της πορείας μόνο για τα φορτηγά οχήματα που έχουν ως τελικό προορισμό την Κατερίνη.

Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα υποχρεωτική αναστροφή και συνέχιση πορείας μέσω Εγνατίας Οδού–>Γρεβενά–>Δεσκάτη–>Ελασσόνα–>Λάρισα έως το ύψος της Γυρτώνης. Επανείσοδος στον αυτοκινητόδρομο για το τμήμα Γυρτώνη-Α/Κ Αγιάς και εκτροπή μέσω ΠΕΟ έως τον Α/Κ Βελεστίνου, όπου κι συνεχίζουν στον αυτοκινητόδρομο.

Για τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ι.Χ.

Έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Κιλελέρ και συνέχιση πορείας μέσω ΠΕΟ Πλατυκάμπου έως τον Α/Κ Γυρτώνης. Είσοδος στον αυτοκινητόδρομο έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού και εκτροπή μέσω ΠΕΟ έως την Ραψάνη και εν συνεχεία, μέσω επαρχιακού δικτύου έως τον Κόμβο Παλαιόπυργου.

Φορτηγά άνω των 3,5tn

Έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Βελεστίνου και συνέχιση πορείας έως τον κόμβο Γυρτώνης κι εκτροπή/συνέχιση πορείας μέσω ΕΟ Ελασσόνας-Δεσκάτης-Γρεβενών έως την Εγνατία Οδό.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.