«Η ειρήνη δεν είναι δεδομένη» είναι το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την συμπλήρωση εκατόν επτά χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η λήξη του μας υπενθυμίζει ότι η ειρήνη δεν είναι δεδομένη, ωστόσο, όπως σημειώνει, για να τη διαφυλάξουμε, πρέπει να μπορείς να αμυνθείς.
«107 χρόνια μετά τη λήξη του, ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος με τα εκατομμύρια θύματα υπενθυμίζει ότι η ειρήνη δεν είναι δεδομένη. Οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε. Αλλά για να υπάρχεις, πρέπει να μπορείς να αμυνθείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια
Την 11η Νοεμβρίου 1918 τερματίστηκε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η πιο αιματηρή μέχρι τότε σύρραξη στην Ιστορία της Ευρώπης και του κόσμου.
Η Ελλάδα είχε σημαντική συμβολή στη νίκη των Συμμάχων, παρά το βαρύ τίμημα του εθνικού διχασμού.
107 χρόνια μετά τη λήξη του, ο Α’… pic.twitter.com/aGzlb95KB0
— Nikos Dendias (@NikosDendias) November 11, 2025
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












