Skip to main content

Τέμπη: Στον τόπο της τραγωδίας Νίκος Ανδρουλάκης και Νίκολας Σμιτ – «Αγώνας μέχρι τέλους για δικαιοσύνη»

Πηγή φωτ. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Νίκολας Σμιτ: Απαιτείται διαφάνεια και υπευθυνότητα για να φωτιστεί τι συνέβη

Φόρο τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη απέτισαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νίκολας Σμιτ, αφήνοντας λουλούδια στο σημείο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε πως «μόλις ήρθε στη Βουλή των Ελλήνων το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος και απιστία του υπουργού, Κ. Καραμανλή, για τη σύμβαση 717 που αφορούσε στην τηλεδιοίκηση, καταθέσαμε πρόταση για προανακριτική επιτροπή, την οποία, βέβαια, καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία». Μάλιστα, όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κάνει το ίδιο μόλις προκύψουν νέα στοιχεία και, ιδίως, από την δικογραφία της Λάρισας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αυτή την τραγωδία χωρίς να πέσει άπλετο φως, χωρίς να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Έχουμε τεράστιο ηθικό και πολιτικό χρέος – το σύνολο του πολιτικού συστήματος – για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα αλλά και για τα όσα περνούν τους τελευταίους μήνες οι οικογένειές τους. Έχουμε χρέος και θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια, για δικαιοσύνη στην τραγωδία των Τεμπών» διαβεβαίωσε.

Πηγή φωτ. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Νίκολας Σμιτ: Απαιτείται διαφάνεια και υπευθυνότητα για να φωτιστεί τι συνέβη

Ο κ. Σμιτ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας και στον ελληνικό λαό. «Απαιτείται διαφάνεια και υπευθυνότητα για να φωτιστεί τι συνέβη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό στη δημοκρατία μας να διασφαλίσουμε και τα δύο» επισήμανε από την πλευρά του.

Προεκλογική εκδήλωση στη Λάρισα

Σημειώνεται ότι τις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λάρισα με ομιλητές τους κ. Ανδρουλάκη και Σμιτ.

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε, είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νίκολας Σμιτ, συναντήθηκαν με το σωματείο αυτοαπασχολούμενων διανομέων Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ο κ. Σμιτ ήταν ο πρωτεργάτης της κοινοτικής Οδηγίας που αποδίδει πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους στις πλατφόρμες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η Ευρώπη που οραματιζόμαστε, είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η Ευρώπη που με τις πρωτοβουλίες της δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής, γεωπολιτικής, εργασιακής και οικονομικής ασφάλειας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε όλους τους πολίτες». Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «αυτή η Ευρώπη εικονοποιείται στη νομοθετική πρωτοβουλία που πήρε ο Νίκολας Σμιτ και η οποία βοήθησε τους ταχυμεταφορείς όλης της Ευρώπης». «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πια καλύτερα εργασιακά δικαιώματα, καλύτερους μισθούς, δεν είναι πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα – μισθωτοί» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr