Skip to main content

Κασσελάκης: Το κοντομάνικο, η ΝΔ και η μη πρόσκληση Μητσοτάκη στον γάμο του

Q&A στο Instagram, από την Αστυπάλαια

«Αδιαμεσολάβητα», όπως τόνισε άλλη μία φορά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, απάντησε μέσω  Q&A στο Instagram, από την Αστυπάλαια όπου είναι αποκλεισμένος λόγω ισχυρών ανέμων, σε ερωτήσεις πολιτών, η γκάμα των οποίων ξεκινούσε από το αν κρυώνει με το κοντομάνικο έως το αν θα συγκυβερνούσε με την Νέα Δημοκρατία.

Στην τελευταία, απάντησε «Όχι» ορθά- κοφτά ενώ στο πλευρό του στο βίντεο εμφανίστηκε και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με κόμματα τα οποία έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες. Εξαρτήσεις από ένα σύστημα προπαγάνδας και είναι κόμματα που έχουν ρίξει τη χώρα στα βράχια. Από εκεί και πέρα όντως η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα απλά είναι πολυσυλλεκτικό προς την άκρα δεξιά. Εάν λοιπόν οι άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου θέλουν μία κοινωνία που να είναι σύγχρονη και μία ανοιχτή οικονομία ρυθμισμένη έχουμε άπλετο χώρο να δραστηριοποιηθούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», είπε.

 Στην ερώτηση «δεν κρυώνεις με το κοντομάνικο και αυτόν τον αέρα;» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ απάντησε «Όχι βέβαια». Και εξήγησε «πήγα λύκεια στα βόρεια της Βοστώνης, εκεί να δεις το -20c τράβηξα για μερικές εβδομάδες»

Την ευκαιρία να απευθύνει ερώτηση στο Instagram εκμεταλλεύτηκε και ο Γιώργος Λιάγκας που ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη «αν θα καλέσει στον γάμο του τον πρωθυπουργό».

«Ο γάμος είναι μόνο για στενούς φίλους και συγγενείς» , απάντησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε: «Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι όταν πάει ο πρωθυπουργός σε έναν γάμο ομόφυλο ζευγαριού θα απαντήσει για το βουλευτή Δράμας που δεν αποπέμπει, που με λέει αρσενικό ή θηλυκό;.Θα απαντήσει για το 1/3 της κοινοβουλευτικής του ομάδας που απείχε και για όλους όσους έχουν εκμεταλλευτεί τον ομοφοβικό λόγο; Ή απλά μόνο αγνοούμε και μετά θα χειραγωγούμε τους πολίτες με στοχευμένες καμπάνιες μαρκετ pass κτλ Ιδού η ερώτηση».

Για τα δημόσια πανεπιστήμια

«Θα αυξήσετε τη χρηματοδότηση στα δημόσια Πανεπιστήμια;» ήταν επίσης μια από τις ερωτήσεις, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απαντά: «Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για το δημοσιονομικό μας πρόβλημα ως πρόβλημα ως χώρα από το να επενδύουμε στην δημόσια Παιδεία». Και πρόσθεσε πως «είναι η επένδυση με την μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση. Είναι σημαντικό τα ελληνόπουλα να μπορούν να σπουδάζουν στη χώρα τους και να διαπρέπουν στην χώρα τους. Έτσι η χώρα μας ως μία οντότητα οικονομική να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμια επίπεδο».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφερόμενος σε σχόλια που κάνουν λόγο για «κρουαζιέρα στα νησιά» την οποία κάνει αυτές τις ημέρες, ο κ. Κασσελάκης είπε: « Οι άνθρωποι εδώ στα νησιά και σε πολλά μέρη που είναι ορεινά, μου λένε ότι οι βουλευτές τους θυμούνται μια φορά στα 4 χρόνια. Πρέπει κάποιος να λιώσει τα παπούτσια και να μπει στην κοινωνία. Πρέπει κάποιος να μπει στην κοινωνία γιατί εδώ οι άνθρωποι αισθάνονται πολίτες τρίτης κατηγορίας. Θα υπάρχουν και στιγμές που είναι άβολες, δεν πειράζει. Μας λένε πως κάνουμε κρουαζιέρα, αλλά μόνο κρουαζιέρα δεν κάνουμε. Ας μας πουν πόσες μέρες θα έκανε κάποιος αυτή την περιοδεία με συμβατικά μέσα. Αυτό που κάνουμε εμείς σε 10 μέρες, θα το έκαναν σε 40 μέρες με συμβατικά μέσα».

Για την ειρωνική δήλωση Ανδρουλάκη με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Κασσελάκης για τη βάφτισή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ούτε καν ασχολήθηκα».