Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικά δείγματα πως ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται

POOL/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κεντρική Λαχαναγορά στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι συνεχής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι «έχουμε για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται».

Σε δηλώσεις του από την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές».

Αναφέρθηκε επίσης στο «καλάθι του νονού», που εκκινεί σήμερα, αλλά και στο «καλάθι του Πάσχα», που αρχίζει σε λίγες ημέρες.

«Αγωνιζόμαστε με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση με την εφοδιαστική αλυσίδα για να μπορούμε να προσφέρουμε στις καταναλωτές προϊόντα που θα είναι σε τιμές αντίστοιχες ή χαμηλότερες σε σύγκριση με τις περσινές. Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι σε μια σειρά από προϊόντα, λαχανικά, φρούτα, έχουμε τιμές που είναι χαμηλότερες από πέρσι» τόνισε και πρόσθεσε ότι «όσο καλύτερα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα, τόσο αυτό θα καταλήγει σε καλύτερες τιμές».

Κ. Σκρέκας: Δεν εφησυχάζουμε

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως «η προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσουμε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού συνεχίζεται. Δεν εφησυχάζουμε. Βλέπουμε ότι σταδιακά οι τιμές των οπωροκηπευτικών προϊόντων έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται. Βεβαίως, η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ανέφερε επίης ότι «σήμερα ξεκινάει το “Καλάθι του νονού και της νονάς”, όπου θα δώσουμε τη δυνατότητα, με τα προϊόντα τα οποία περιλαμβάνονται, και οι νονοί να κάνουν χαρούμενα τα παιδιά μας τις γιορτινές μέρες του Πάσχα. Την Τετάρτη, μεθαύριο, θα ξεκινήσει και το “Καλάθι” για το πασχαλινό γιορτινό τραπέζι, που θα συμπεριλαμβάνει αμνοερίφια, τσουρέκι και βεβαίως σοκολατένια αυγά, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε προσιτές τιμές. Τιμές για το αρνί και το κατσίκι, οι οποίες θα είναι ίδιες ή και χαμηλότερες στο “Καλάθι”, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο του Πάσχα».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Απόστολος Αποστολάκος, ανέφερε ότι «υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα και πλήρης επάρκεια. Οι επιχειρήσεις κάνουν μεγάλη προετοιμασία ώστε το Πάσχα να υπάρχουν προϊόντα προσιτά και σε όλα τα επίπεδα τιμών, συγκριτικά και με πέρυσι αλλά και με τα ευρωπαϊκά επίπεδα».