Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης από Λέσβο: Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Λέσβος αποκτά μια νέα δυναμική και αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, τη βίζα σε Τούρκους πολίτες και τα έργα υποδομών

Η μείωση της παράνομης μετανάστευσης και η αύξηση των νόμιμων επισκέψεων είναι η απτή απόδειξη ότι η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας – Τουρκίας έχει πραγματικά αποτελέσματα που δίνουν ένα ουσιαστικό οικονομικό μέρισμα ανάπτυξης για τη Λέσβο, αλλά και για όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και απευθυνόμενος σε κατοίκους της Λέσβου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα για τη δική σας καθημερινότητα».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Λέσβος αποκτά μια νέα δυναμική και στάθηκε στο άνοιγμα της σύνδεσης του νησιού με την Τουρκία μέσω της διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες. Όπως είπε, ήδη ένας σημαντικός αριθμός Τούρκων τουριστών επισκέπτεται τη Λέσβο.

«Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να επιτευχθεί και να πειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» σημείωσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μόνη περίπτωση στην Ε.Ε. που τρέχει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα.

Λέσβος: Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί

«Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες με απτά αποτελέσματα στη μείωση των μεταναστευτικών ροών»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα. «Θυμόμαστε τις τραυματικές εμπειρίες στη διαχείριση του μεταναστευτικού» τόνισε.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες με απτά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη μείωση των ροών.

«Διαθέτουμε κατασκευαστικές εταιρείες που μπορούν να φέρουν εις πέρας σύνθετα έργα – Το μετρό Θεσσαλονίκης παραδίδεται τον Νοέμβριο»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε έργα υποδομών και σε παρεμβάσεις σε μονάδες υγείας στο νησί της Λέσβου. Συνεχάρη, δε, την «Άκτωρ» για το έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, το οποίο χαρακτήρισε σύνθετο έργο.

«Διαθέτουμε κατασκευαστικές εταιρείες που μπορούν να φέρουν εις πέρας σύνθετα έργα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Σημείωσε, εξάλλου, ότι σύνθετο έργο είναι και το μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο, όπως ανέφερε, θα παραδοθεί τον Νοέμβριο.

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ