Skip to main content

Λέσβος: Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί

(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express, που εφαρμόζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Με Τούρκους τουρίστες που έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο «Εσρέφ Ζαλέ» συνομίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λέσβο. Ανάμεσα στους 92 Τούρκους που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι ήταν και ο καπετάνιος του πλοίου Αλή Ζαλέ, ο οποίος είναι αντιδήμαρχος της αντικρινής στη Μυτιλήνη πόλης Αϊβαλί.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express, ενώ διαπίστωσε την ταχύτητα έκδοσης της θεώρησης σε 20 από τους 92 Τούρκους επισκέπτες που επέλεξαν να εκδώσουν θεώρηση στη Μυτιλήνη και όχι στις προξενικές αρχές της χώρας στην Τουρκία.

(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

H έκδοση της βίζα express για τους Τούρκους επισκέπτες εφαρμόζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς την περασμένη εβδομάδα και μόλις σε επτά ημέρες τη Λέσβο επισκέφθηκαν περίπου 7.000 Τούρκοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Μαΐου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο λιμάνι, ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης όπου και έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Χριστόφα.

Στη Λέσβο σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης – Πρώτος σταθμός η Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Καλλονή. Στην είσοδο της πόλης, θα σταματήσει στον κόμβο της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Καλλονής και στον νέο δρόμο Καλλονής-Σιγρίου που σήμερα θα λειτουργήσει για πρώτη ημέρα.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, στο δημαρχείο στην Καλλονή, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση και με πολίτες σε καφετέρια στην πλατεία της κωμόπολης.

Προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί το Σίγρι στο δυτικό άκρο του νησιού. Εκεί θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, στο λιμάνι Σιγρίου και σε έναν πρότυπο ελαιώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ