Skip to main content

Ν. Κεραμέως στο Φόρουμ των Δελφών: Ανεβάζουμε πιο ψηλά τον πήχη για το Δημόσιο – 73.000 εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο

Menelaos Myrillas / SOOC

«Και ένας Έλληνας να διευκολυνθεί να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα, αυτό είναι κέρδος για τη δημοκρατία» σημείωσε

Ως ένα μεγάλο κεκτημένο της Δημοκρατίας χαρακτήρισε η Νίκη Κεραμέως την επιστολική ψήφο από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αποκαλύπτοντας ότι 73.000 Έλληνες πολίτες από 110 χώρες έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα.

«Δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος. Και ένας Έλληνας να διευκολυνθεί να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα, αυτό είναι κέρδος για τη δημοκρατία» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως έως τις 29 Απριλίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα.

«Δεν έχει σχέση με την εκλογική διαδικασία η υπόθεση Ασημακοπούλου»

Ερωτηθείσα για την υπόθεση της διαρροής δεδομένων και αποστολής μαζικών email από το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, σχολίασε πως πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα, που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη νέα διαδικασία για τους διοικητές νοσοκομείων. «Σηκώνουμε τον πήχη πιο ψηλά σε σχέση με τους διοικητές. Πρέπει όλοι υποψήφιοι να περνούν από ψηφιακό τεστ δεξιοτήτων» σημείωσε και τόνισε ότι «πολλοί έλεγαν πως ο νόμος δεν εφαρμοστεί γιατί ξεβολεύει».

«Η κριτική που ακούω είναι ότι το τεστ ήταν πολύ δύσκολο. Μας κάνει αυτή η κριτική» τόνισε και επανέλαβε ότι «θέλουμε ένα καλύτερο δημόσιο, σηκώνουμε ψηλά τον πήχη».