Skip to main content

Ζέτα Μακρή στο Naftemporiki TV: Τα περιστατικά βίας σήμερα είναι βιαιότερα

Η υφυπουργός παιδείας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της βίας ανηλίκων αλλά και την παραβατικότητα ανηλίκων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε η υφυπουργός παιδείας Ζέτα Μακρή στην εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Για την εμπλοκή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ζέτα Μακρή σχολίασε ότι «η προσωπική εμπλοκή του Πρωθυπουργού σε όλη αυτή την ιστορία, δείχνει και το δικό του ισχυρό ενδιαφέρον για το θέμα και υπάρχει εθνική στρατηγική για τη βία και την παραβατικότητα των ανηλίκων».

Υπογράμμισε επίσης πως τα μέτρα είναι μια πρωτοβουλία από το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.

Αναφορικά με το κατά πόσο αποτελεί πλάκα ένα περιστατικό bulling, η κ. Ζέτα Μακρή τόνισε πως «ένα περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πλάκα, όταν είναι πλάκα».

Τα νέα μέτρα

Αναφορικά με τα νέα μέτρα η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «τα νέα αυτά μέτρα βασίζονται σε αυτά που τέθηκαν την προηγούμενη τετραετία. Ο νόμος του Μαρτίου του 2023 έβαλε τις βάσεις, δημιουργήθηκε η πλατφόρμα αλλά και τα εργαστήρια δεξιοτήτων για τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, η κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι καθώς και η αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Όλα αυτά είναι μια προσπάθεια η οποία έχει και αξιοσημείωτα αποτελέσματα».

Τέλος για τα περιστατικά βίας η κ. Μακρή σχολίασε ότι τα περιστατικά δεν είναι αριθμητικά περισσότερα αλλά βιαιότερα.