Skip to main content

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο συνέδριο Ν.Δ.: Ισχυρός πυλώνας της Ε.Ε. η Ελλάδα – Κάνατε περήφανη την Ευρώπη

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος στην οικονομία» τόνισε, αποδίδοντας τα εύσημα στον Κ. Μητσοτάκη

Τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην παράταξη της Ν.Δ. για την «εντυπωσιακή ανάκαμψη» που καταγράφει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια απέδωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την ομιλία της στο συνέδριο της Ν.Δ. στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, μαζί με τόσους πολλούς φίλους. Είναι ο πρώτος σταθμός της προεκλογικής μου εκστρατείας και δεν θα μπορούσα να φανταστώ ωραιότερο μέρος για να ξεκινήσω την εκστρατεία μου από την Αθήνα» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν και εκ νέου υποψήφια για το αξίωμα, ανοίγοντας την ομιλία της.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι πριν από 50 χρόνια υπογράφηκε στο Ζάππειο η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ δηλώνοντας «εντυπωσιασμένη» από το έργο που έχει πετύχει έκτοτε η χώρα. «Πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για αυτά που πετύχατε. Εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από την ομορφιά της χώρας και του λαού της» σημείωσε.

Υπογραμμίζοντας τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε: «Σήμερα η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της συλλογικής ασφάλειας, της στήριξης στην Ουκρανία. Είναι ισχυρός πυλώνας της Ε.Ε. και αυτά χάρη στον λαό της Ελλάδας, χάρη στη Ν.Δ., στον Κυριάκο. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη».

«Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος στην οικονομία»

«Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος στην οικονομία, η οικονομία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει την ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθοδηγεί την ευημερία και την καινοτομία, είναι παράδειγμα στον κόσμο και φιλοξενεί τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη» συνέχισε.

«Ο κόσμος βλέπει να αυξάνεται ο μισθός και η σύνταξή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία, δώσατε περηφάνεια στην Ελλάδα, κάνατε περήφανη και την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει: «Μαζί επαναφέραμε τις οικονομίες μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού με το Ταμείο Next Generation -και θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό- και στο μεταναστευτικό ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς, η Ευρώπη θα αποφασίζουμε ποιος θα εισέρχεται εντός της Ένωσης και υπό ποιες συνθήκες και όχι τα κυκλώματα των διακινητών».

«Στόχος τους είναι να καταστρέψουν την Ευρώπη – Δεν θα τους το επιτρέψουμε»

Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στις «άνευ προηγουμένου προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η Ευρώπη «με μεγαλύτερη αυτή του λαϊκισμού», κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν να αφανίσει, όπως είπε, την Ουκρανία, αλλά και στους συμμάχους του εντός της Ε.Ε., οι οποίοι, όπως τόνισε, προκαλούν ανοιχτά τις ευρωπαϊκές αξίες. «Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε κ. φον ντερ Λάιεν, επιμένοντας ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, όταν ήταν εκει ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδεικνύει πόσο αδίστακτος είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Επισήμανε τέλος την ανάγκη η Ε.Ε. οφείλει να δαπανήσει περισσότερα, καλύτερα και ευρωπαϊκά για την άμυνά της επιμένοντας ότι η συνεργασία στην άμυνα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του μέλλοντος. Σημείωσε τέλος ότι η Ε.Ε. οφείλει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και το κοινωνικό της κράτος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η μάχη για τη Δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ».