Skip to main content

H «ακτινογραφία» του συνεδρίου της Ν.Δ.: Τα μηνύματα και τα διλήμματα

INTIME NEWS

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα στις ευρωεκλογές, το βασικό μήνυμα που εκπέμπουν οι ομιλητές

Στην ανάγκη να συνεχιστεί η σταθερή πορεία της χώρας και να προχωρήσει η μεταρρυθμιστική ατζέντα εστίασαν στις ομιλίες τους κορυφαίοι υπουργοί αλλά και κομματικά στελέχη από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που εξέπεμψαν είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα στις ευρωεκλογές και τόνισαν την ανάγκη οι πολίτες να πουν « όχι» στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό.

Σήμερα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Το μεσημέρι στις 12:00 αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού.

15ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Το πρόγραμμα

Στην ομιλία που έκανε την Παρακευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «απερίσκεπτη ψήφο» και σημείωσε πως είναι καιρός για συσπείρωση. Ανάλογα μηνύματα θα εκπέμψει και στη σημερινή ομιλία του, καθώς στη Νέα Δημοκρατία τονίζουν την ανάγκη να επιβεβαιωθεί η «γαλάζια» υπεροχή  στην πολιτική σκηνή και στις κάλπες του καλοκαιριού.

Αυτό που σημειώνεται  από την Πειραιώς  είναι πως πρέπει να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται: ότι η κυβέρνηση είναι ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της. Και όπως ακριβώς πέρσι στις εθνικές εκλογές έτσι και φέτος θα μπούνε μια σειρά διλημμάτων στους ψηφοφόρους, όπως για παράδειγμα σταθερότητα ή περιπέτειες, πρόοδος ή οπισθοδρόμηση.

«Όχι» σε χαλαρή ψήφο

Από το βήμα του «γαλάζιου» συνεδρίου κορυφαίοι υπουργοί εστίασαν στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, που προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα σημείωσαν πως δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος αλλά χρειάζεται να σταλεί σαφές μήνυμα για την συνέχιση μιας σειράς τολμηρών αλλαγών.

«Δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα για μόνιμες θετικές αλλαγές που έχουν ένα και μόνο στόχο: τα παιδιά μας, οι νεότεροι άνθρωποι να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους και τους παππούδες τους» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Προσέθεσε πως «αυτό είναι το κοινωνικό συμβόλαιο που υπηρετούμε. Και αυτό θα κληθούμε να επιβεβαιώσουμε και στην επόμενη κάλπη των ευρωεκλογών: την εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει την πατρίδα μας σταθερά,  αταλάντευτα, τολμηρά και μόνο μπροστά»

«Η παράταξή μας ανταποκρίνεται με επιτυχία στις μεταβαλλόμενες συνθήκες ενός κόσμου που διαρκώς αλλάζει, πολεμώντας την αδράνεια, πολεμώντας τον λαϊκισμό»  υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Ειδική αναφορά έκανε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί, ενώ επεσήμανε πως « αυτό που μας διαφοροποιεί από τα άλλα πολιτικά κόμματα, είναι ότι δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος. Δεν μας σταματούν ιδεοληπτικές αντιδράσεις. Δεν αλλάζουν την απόφαση μας πρόσκαιρες δυσκολίες».

Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και υπογράμμισε «υπάρχει μόνο συνειδητή ψήφος και υπάρχει ένα και μόνο μήνυμα, το ίδιο που εκφράστηκε πέρυσι. Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει, ότι θα κλείσουμε τις εκκρεμότητες του χθες και ότι δεν θα συμβιβαστούμε με τη στασιμότητα και με όλα όσα κρατούν τη χώρα πίσω».

Περιοδείες Μητσοτάκη και παρουσίαση ευρωψηφοδελτίου

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η πολιτική  σκηνή, καθώς απομένουν δύο μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ένα νέο κύκλο περιοδειών με στόχο την μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων και αυτό που θα τονίζει είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα.

Αύριο θα επισκεφθεί την Ρόδο, ενώ την Τρίτη αναμένεται να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη.  Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου, με τη Νέα Δημοκρατία να στοχεύει τόσο στο άνοιγμα σε ένα κεντρώο ακροατήριο όσο και στην συσπείρωση παραδοσιακών «γαλάζιων» ψηφοφόρων.