Skip to main content

Με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

INTIME NEWS

Τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι ομιλητές στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου

Στο διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών και στο «γαλάζιο» σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας εστιάζουν οι ομιλητές στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας παράλληλα αναφορές στην πορεία των 50 χρόνων του κόμματος.

Σήμερα – δεύτερη ημέρα του συνεδρίου – τον λόγο πήραν υπουργοί αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος, που εκπέμπουν μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης στην τελική ευθεία προς την αναμέτρηση του Ιουνίου.

Από τη Νέα Δημοκρατία τονίζουν την  κρισιμότητα των ευρωεκλογών και σημειώνουν πως πρέπει να σταλεί μήνυμα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και διατήρησης της σταθερότητας. Παράλληλα αυτό που επισημαίνεται  είναι πως η επικείμενη αναμέτρηση έχει τόσο ευρωπαϊκό όσο και εθνικό αποτύπωμα.

«Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα.  Να το προφυλάξουμε από τις επελαύνουσες δυνάμεις του λαϊκισμού, από τις δυνάμεις της ανευθυνότητας με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του καθαρού ευρωπαϊκού λόγου» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο συνέδριο. Μάλιστα επεσήμανε «διευρυνόμαστε, δε μεταλλασσόμαστε, το μπλε μένει πάντα  μπλε, δεν ξεθωριάζει»

« Στις επικείμενες ευρωεκλογές δεν πρέπει να σταλεί το λάθος μήνυμα ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης θα ήταν πολιτική και οικονομική οπισθοδρόμηση»  τόνισε  ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής ΧατζηδάκηςΌπως είπε «όλα όσα πετύχαμε δεν ήταν αυτονόητα, τα επόμενα χρόνια θα πάμε καλύτερα, με δύο, όμως, προυποθέσεις: πρώτον το σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής και δεύτερον να υπάρχει πολιτική σταθερότητα».

Παράλληλα αυτό που επισημαίνεται  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας είναι πως πρέπει  να σταλούν στην Ευρώπη τα κατάλληλα πρόσωπα που θα δώσουνε κρίσιμες μάχες την επόμενη μέρα. «Οι  ευρωεκλογές δεν γίνονται μόνο για τους εσωτερικούς δικούς μας πολιτικούς σκοπούς, έχουν και έναν ανώτερο σκοπό. Αυτό των ευρωπαϊκών συσχετισμών. Και εκεί πρέπει να τονίσουμε στους συμπολίτες μας πως αυτοί οι  ευρωπαϊκοί συσχετισμοί επηρεάζουν τη δικιά τους ζωή» ανέφερε ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας ´Αδωνις  Γεωργιάδης.

LIVE – Συνέδριο ΝΔ: Μηνύματα συσπείρωσης και μάχης για τις Ευρωεκλογές – Όλες οι παρεμβάσεις

Μάλιστα αναφέρθηκε  στην ευρωπαϊκή  συζήτηση που γίνεται για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και υπογράμμισε πως αυτά για τα οποία διαμαρτύρονται οι αγρότες « είναι αυτά για τα οποία πολεμούσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να αποσυρθούν, ενώ οι πολιτικοί μας αντίπαλοι οι σοσιαλιστές και οι αριστεροί δίνανε μάχη για να διατηρηθούν; Στην Ελλάδα ήταν πάνω στα τρακτέρ και στα μπλόκα, στην Ευρώπη τους κόβανε τα λεφτά».

Το μήνυμα που εκπέμπεται στο συνέδριο είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περιπέτειες και πως δεν πρέπει να τεθούν εν κινδύνω όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά αυτό που υπογραμμίζετε είναι πως χρειάζεται να επιβεβαιωθεί το καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση

«Είμαστε η παράταξη  που  εγγυάται την σταθερότητα, την ασφάλεια και τη σιγουριά στην πορεία της πατρίδα  μας. Και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας. Μια πλατιά νίκη που θα δίνει συνέχεια στο δρόμο για μια δυναμική και περήφανη πατρίδα» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης. 

«Μαρσάρουν» οι κομματικές μηχανές

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν στην Πειραιώς  και στόχος είναι τις επόμενες εννέα  εβδομάδες να προβληθούν όλα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση αλλά και να τονιστεί η κρισιμότητα των ευρωεκλογών.

«Εν όψει των ευρωεκλογών, το οφείλουμε στα παιδιά μας, να στείλουμε στις 9 Ιουνίου, ένα και μόνο μήνυμα: προχωράμε όλοι μαζί μπροστά» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου  της Νέας Δημοκρατίας  Νίκος Ρωμανός. Όπως είπε «συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια. Ακόμα πιο τολμηρά. Ακόμα πιο δυναμικά. Ακόμα πιο αποφασιστικά. Ακόμα πιο ενωμένοι»

«Μπαίνοντας τώρα στο δρόμο των ευρωεκλογών, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία» επεσήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας  Χάρης Χατζηχαραλάμπους.

Για να προσθέσει «δεν επιτρέπεται ούτε αλαζονεία, ούτε εφησυχασμός. Έχουμε χρέος να υπογραμμίζουμε ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα.  Είναι υποχρέωσή μας να απαντάμε στους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συμπολιτών μας, προβάλλοντας τις πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται και τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται».