Skip to main content

Π. Μαρινάκης για Έλενα Ακρίτα: Απογείωση της χυδαιότητας

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα, είναι ανατριχιαστική, πέραν του συκοφαντικού - Να μπει όριο σε αυτό τον βούρκο»

«Ανατριχιαστική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, τονίζοντας πως όσα αναφέρει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ψέματα και συκοφαντίες.

«Η ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, είναι ανατριχιαστική, πέραν του συκοφαντικού, πέραν του ότι αναφέρει μια σειρά από πράγματα, που είναι όλα ψέματα. Ακόμα και τα 40 σπίτια που λέει είναι αυταπόδεικτο ότι είναι ψέμα, αν δει κανείς το πόθεν έσχες και το διαβάσει» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24. Όπως επισήμανε ο κ. Μαρινάκης, η κ. Ακρίτα «έχει συρράψει διάφορες συκοφαντίες, που κατά καιρούς μπορεί να έχουν ακουστεί, έχει βάλει και δικές της, έχει φτιάξει ένα σενάριο και έχει κάνει μια ανάρτηση».

Έκανε επίσης λόγο για «απογείωση της χυδαιότητας». «Υπάρχει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση -που και αυτή είναι θεμιτή- με πολιτικές κατηγορίες, με αιτήματα για εκλογές και ας είναι νωπή η εντολή, αλλά είναι θεμιτό να το κάνει αυτό η αντιπολίτευση. Δεν το αποδεχόμαστε. Και υπάρχει και η χυδαιότητα. Και υπάρχει και αυτό που λέμε η απογείωση της χυδαιότητας. Η χυδαιότητα τι είναι; Προσωπικές επιθέσεις κατά ενός πολιτικού, κατά ενός ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να έχει μια ιδιότητα και θέλουν να του κάνουν προσωπική επίθεση. Η απογείωση της χυδαιότητας είναι όταν αυτές οι επιθέσεις απευθύνονται σε συγγενικά πρόσωπα κάποιου, εν προκειμένω της συζύγου του Πρωθυπουργού, που δεν είναι η πρώτη φορά».

Σημείωσε δε πως «και τις προηγούμενες φορές όλες αυτές οι συκοφαντίες κατέρρευσαν» και πρόσθεσε πως «πάρα πολύ καλά θα κάνει η σύζυγος του Πρωθυπουργού και θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της».

Έλενα Ακρίτα: Νέες «πύρινες» αναρτήσεις – «Δεν κοιτάτε τα χάλια σας κ. Μητσοτάκη»

«Να μπει όριο σε αυτό τον βούρκο»

«Δεν μπορεί κάποιοι είτε κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους, είτε κρυπτόμενοι πίσω από την ασυλία τους – γιατί η κυρία Ακρίτα είναι βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο- να σπιλώνουν ανθρώπους, να τους επιτίθενται προσωπικά γιατί γνωρίζουν ότι αυτή η αρένα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, είναι πάρα πολύ τοξική» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα όριο σε αυτό τον βούρκο».

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος συνέδεσε το θέμα με τα Τέμπη ο κ. Μαρινάκης απάντηση πως «είναι ίσως άλλη μία ζωντανή απόδειξη, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τους συγγενείς για κάθε πιθανή και απίθανη αιτία».

«Πείτε μου εσείς, πέραν της δημοσιογραφικής σας εμπειρίας, ως λογικοί άνθρωποι, τι σχέση έχει μία προσωπική αντιδικία, κατόπιν χυδαιοτήτων και συκοφαντιών μεταξύ δύο ανθρώπων, η οποία αφορά μια διαδικασία στη Δικαιοσύνη και μια βουλευτική ασυλία κατά μιας βουλευτού που τη διατύπωσε, με μία υπόθεση που αυτή τη στιγμή, προσέξτε, είναι εν εξελίξει, υπό διερεύνηση στη Δικαιοσύνη, με πολλούς κατηγορούμενους -δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ένοχοι ή ότι όλοι είναι αθώοι, η Δικαιοσύνη θα το κρίνει αυτό- και με κανένα αίτημα της Δικαιοσύνης να μην έχει αποσιωποιηθεί, να μην έχει πάει στην άκρη από κανένα κόμμα και καμία Κυβέρνηση. Εδώ μιλάμε, λοιπόν, για μια πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας. Γιατί εδώ έγκειται η ‘συγκάλυψη’ η υποτιθέμενη που λέει η Αντιπολίτευση. Υπάρχει κάτι που η Δικαιοσύνη έχει αιτηθεί και ο οποιοσδήποτε το έχει αρνηθεί; Όχι» ανέφερε.

«Βάζουν πονεμένους ανθρώπους μπροστά για να κάνουν χυδαίες πολιτικές επιθέσεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε εκ νέου την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση της τραγωδίας, λέγοντας πως χρησιμοποιούν τις  οικογένειες των θυμάτων ως ασπίδα για να μπορούν να κάνουν χυδαίες πολιτικές επιθέσεις. «Έβρισε χυδαία η Ακρίτα τη σύζυγο του Πρωθυπουργού; Τη συκοφάντησε; Τέμπη. Είπατε μια άποψη για έναν νόμο; Τέμπη. Νόμος περί ευθύνης υπουργών που ποτέ -προσέξτε- ποτέ δεν έκαναν κάτι για να τον καταργήσουν. Εμείς εξομοιώσαμε την παραγραφή υπουργών με των πολιτών. Πάλι τα Τέμπη μπροστά. Τι κάνουν δηλαδή; Πονεμένους ανθρώπους που θέλουν δικαιοσύνη, οργισμένους ανθρώπους, δικαίως οργισμένους, πάνε να τους βάλουν μπροστά τους ως ασπίδα, εκείνοι το κάνουν αυτό, για να μπορούν να κάνουν χυδαίες πολιτικές επιθέσεις. Έχετε δει ποτέ κάτι πιο άδικο, κάτι πιο τραγικό στην πολιτική αντιπαράθεση;» διερωτήθηκε.