Skip to main content

«Σπαρτιάτες»: Εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο έδωσε από τη φυλακή ο Ηλ. Κασιδιάρης

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει ποινικές διώξεις

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην εξαπάτηση εκλογέων έδωσε μέσα από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί πρακτικών greek mafia  και Δον Κορλεόνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ανωμοτί εξηγήσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος,  καθώς δεν χωρά σε λογική ότι είχε δημιουργήσει «ένα υβρίδιο» κόντρα στη δική του υποψηφιότητα. Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, η στήριξή του στο κόμμα των «Σπαρτιατών» υπήρξε δημόσια και δεν εξαπάτησε κανέναν ψηφοφόρο.

Εκκρεμεί η απόφαση του Εκλογοδικείου

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για εξαπάτηση εκλογικού σώματος έχουν δώσει όλοι οι βουλευτές του κόμματος (πλην του Βασίλη Στίγκα που έχει καταθέσει δύο φορές) με το σκεπτικό ότι πίσω από το κόμμα ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει ποινικές διώξεις, την ώρα που εκκρεμεί και η απόφαση του Εκλογοδικείου για την νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος στη Βουλή, καθώς έχουν εκδικαστεί οι σχετικές προσφυγές.

naftemporiki.gr