Skip to main content

Β. Κεχαγιά: «Υπάρχει θέμα διαφάνειας του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών»

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Ο κ. Κασσελάκης έχει ζητήσει εκλογές. Αυτό το αίτημα δεν αποσύρεται, θα είναι πάντα και διαρκώς στο τραπέζι»

«Ζητάμε διπλές εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι μια σειρά θεμάτων, τα οποία εμείς χαρακτηρίζουμε σκάνδαλα, επιβάλλουν στην κυβέρνηση, αλλά και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, να μπουν ξανά στο “ζύγι”». Η κυβέρνηση επαίρεται για το 41%. Εμείς θεωρούμε, βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις, ότι έχει μεγάλη πτώση και κάμψη και θέλουμε να απαντήσει σε όλα αυτά τα ζητήματα ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε σε συνέντευξή της, σήμερα  η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, υπογραμμίζοντας ότι: «ο κ. Κασσελάκης έχει ζητήσει εκλογές. Αυτό το αίτημα δεν αποσύρεται, θα είναι πάντα και διαρκώς στο τραπέζι»,

«Έχει συνηθίσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα ως απλούς παρατηρητές, οι οποίοι δεν ομιλούν, είπε η κ. Κεχαγιά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.  Τους κοτσάρει και κάποιους χαρακτηρισμούς, ότι είναι “ψεκασμένοι”, συνωμοσιολόγοι και λαϊκιστές. Αυτά έχουν τελειώσει», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπάρχει θέμα διαφάνειας του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών».

«Έχουν εντοπιστεί κενά»

«Χρειαζόμαστε μια αυξημένη παρατήρηση από το εξωτερικό, όπως είθισται, ούτως ή άλλως. Ήρθε και ο ΟΑΣΕ το 2023. Το ξέρετε ότι συνέταξε μια έκθεση η οποία εντοπίζει πάρα πολλά κενά;», συμπλήρωσε, ενώ υπενθύμισε παράλληλα, ότι «το 2019, πριν γίνουν οι ευρωεκλογές και ακολούθως οι εθνικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης σήκωνε το δάχτυλο και εγκαλούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ενός δημοσιεύματος, λέγοντας να μη τολμήσει να αλλάξει την εταιρεία, η οποία έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών, την SingularLogic». «Βάσει ενός δημοσιεύματος το οποίο δεν ίσχυε. Και έλεγε ότι θα υπάρξει νοθεία των εκλογών; Γιατί τότε δεν είδα κανέναν να ξεσηκώνεται; Που εμείς δεν λέμε τη λέξη νοθεία. Επειδή κάποιος υπονόησε στα γραφόμενά του ότι μπορεί να αλλάξει η εταιρεία που διαχρονικά διεξάγει τις εκλογές. Διαψεύστηκε; Μίλησε τότε για απόπειρα νοθείας και κράδαινε χαρτιά και εκστόμιζε απειλές προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ότι αν τολμήσει να διώξει την SingularLogic, που δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση, θα υπάρξει νοθεία στις εκλογές», πρόσθεσε.

«Τι είναι προειδοποίηση για τον κ. Καραμανλή;»

Όσον αφορά το ζήτημα των Τεμπών, αναφέρθηκε στην δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή ότι δεν είχε δεχθεί καμία προειδοποίηση και διερωτήθηκε: «Τι είναι προειδοποίηση για τον κ. Καραμανλή; Να βλέπει μόνο τα τρένα να συγκρούονται; Ειλικρινά, τι άλλο από προειδοποίηση μπορεί να είναι, να έρχονται τα σωματεία των εργαζομένων, να έρχονται οι διευθυντές και τα επιτελικά στελέχη στους σιδηροδρόμους και να λένε ότι υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας;».

«Η Ευρωπαία εισαγγελέας είπε ότι έχει δυσκολίες να παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης και να κάνει τη δουλειά της, γιατί κάποιοι της βάζουν εμπόδια», τόνισε.

«Ιδού το κατηγορητήριο»

Για την ανάγκη προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή στο έγκλημα των Τεμπών, είπε:

«Στη συνεδρίαση της Βουλής επί της πρότασης μομφής, η κυβέρνηση κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να καταθέσουν κατηγορητήριο, προκειμένου να συναινέσει στη ψήφιση προανακριτικής επιτροπής. Έρχεται σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δια του προέδρου της και λέει: ιδού το κατηγορητήριο. Νομίζω ότι είναι σαφή τα πράγματα».

«Μέλημα του ελληνικού λαού είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για ένα έγκλημα στο οποίο ακόμη και τώρα επιχειρείται η συγκάλυψη, με μονταζιέρες, μπετονιέρες, μπαζώματα. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι, με e-mails και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με υποκλοπές. Ας έρθουμε σε μια κανονικότητα για να ασχοληθούμε και με αυτά που επίσης απασχολούν τον πολίτη, την καθημερινότητα και την ακρίβεια. Με τον ελληνικό λαό να μη μπορεί να ζήσει, η κυβέρνηση παριστάνει ότι όλα είναι καλά και ότι η οικονομία “πετάει”, με τις επενδύσεις να έχουν μειωθεί», σημείωσε η Β. Κεχαγιά.