Skip to main content

Πρόταση δυσπιστίας: Σφοδρή διαμάχη για τις δηλώσεις Ν. Παππά περί προσυνεννόησης της αντιπολίτευσης – Live η συζήτηση

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Π. Μαρινάκης: Ο κ. Παππάς μαρτύρησε ή του ξέφυγε ότι υπήρχε και προσυνεννόηση - Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «φαντασιώσεις»

Νέο πεδίο πολιτικής σύγκρουσης, την ώρα που κορυφώνεται η τριήμερη «μάχη» στη Βουλή, έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκου Παππά, ο οποίος ανέφερε πως υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και πριν από το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας στα Τέμπη».

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή:

Ν. Παππάς: Υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης εδώ και κάποιες μέρες

«Έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα το οποίο το σήκωσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Έχουν μαζευτεί 1,3 εκατ. υπογραφές και δεν υπάρχει πολιτική εξουσία που θα μπορούσε να κωφεύσει απέναντι σε αυτό το κύμα αξίωσης για την αλήθεια. Αυτό είναι που έχει συμβεί» είπε ο κ. Παππάς μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και συνέχισε λέγοντας: «Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης εδώ και κάποιες μέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί. Πρέπει να προετοιμαστούν».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε μάλιστα στη υπόθεση της διαρροής των e-mail των αποδήμων, σημειώνοντας πως υπήρχαν σκέψεις από τότε για να προχωρήσει μία τέτοια κίνηση. «Μπορώ να σας θυμίσω ποια ήταν η κατάσταση πριν σκάσει το δημοσίευμα. Ήταν η κατάσταση με την κ. Κεραμέως και τη διαρροή των δεδομένων. Αυτό δεν είναι δευτερεύον ζήτημα για τη δημοκρατία μας. Υπήρχε σκέψη από τότε να κλιμακωθεί η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση. Όλες οι αντιπολιτεύσεις κρίνουν κάποια στιγμή το πότε θα αξιοποιήσουν αυτό το κοινοβουλευτικό εργαλείο» δήλωσε συγκεκριμένα.

Βουλή: Σήμερα οι τοποθετήσεις Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών – Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Π. Μαρινάκης: Ο κ. Παππάς μαρτύρησε ή του ξέφυγε ότι υπήρχε και προσυνεννόηση

Οι δηλώσεις του κ. Παππά προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα από το βήμα της Βουλής. «Σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο πρώην υπουργός Ν. Παππάς ‘μαρτύρησε ή του ξέφυγε’, ότι υπήρχε και προσυνεννόηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρα όχι απλώς η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έγινε με φοβερά αντανακλαστικά, αλλά προετοιμαζόταν από ό,τι φαίνεται από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε σήμερα Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αυτό έχει γίνει πολλές μέρες πριν, και για αντιπερισπασμό, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις, και να πετάξει λάσπη σε μία κυβέρνηση η οποία, και την Κυριακή και τη Δευτέρα και την Τρίτη, παντού, [..] είπαμε την αλήθεια όπως ακριβώς είναι». Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Δ. Μάντζος: Δεν είναι δικό μας θέμα τι λέει ο κ. Παππάς

Ζητώντας το λόγο, ο παριστάμενος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος είπε ότι «δεν είναι δικό μας θέμα, τι λέει ο κ. Παππάς, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός, που τα λέει, και που αποσκοπεί. Ρωτήστε προς τα εκεί, τι λέει ο κύριος Παππάς και όχι προς τα εδώ». «Κι εμείς πρέπει να θεωρήσουμε τυχαία την κοινωνική συνάντηση που έγινε την Κυριακή το βράδυ, μετά το δημοσίευμα, δύο υπουργών Επικρατείας, στο σπίτι του εκδότη επιχειρηματία που εξέδωσε την εφημερίδα που έθεσε αυτό το δημοσίευμα..» πρόσθεσε.

Μ. Βορίδης: Λέει ψέματα ο κύριος Παππάς;

Την σκυτάλη πήρε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας πως εάν ο κ. Παππάς δεν ενέπλεκε το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μάντζος θα είχε δίκιο. «Αλλά ο κ. Παππάς είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είπε ότι υπάρχει προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, προ της εκδόσεως του δημοσιεύματος, το οποίο, κατά τον πρόεδρο σας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και επομένως, αυτό είναι που γεννά τα ερωτηματικά και στα οποία πρέπει να απαντήσετε. Λέει ψέματα ο κύριος Παππάς;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης με τον κ. Μάντζο να λέει ότι «υπεύθυνος είναι αυτός που τα λέει».

«Υπεύθυνος σίγουρα είναι, αλλά το ερώτημα είναι εάν ψεύδεται», σχολίασε ο κ. Βορίδης, και συνέχισε: «Εδώ υπάρχουν δύο μέρη. Ο κ. Παππάς κι εσείς. Ο κύριος Παππάς είπε ότι τα συζητάγαμε από πριν. Δηλαδή; Και πριν το δημοσίευμα. Δηλαδή, έχοντας γνώση του δημοσιεύματος, πριν αυτό δημοσιευθεί. Αυτά είπε ο κύριος Παππάς. Εσείς τώρα πρέπει να πείτε εάν είναι ψεύτης, είπε ο κ. Βορίδης με τον κ. Μάντζο να αποκαλεί «φαντασιώσεις» τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε λέγοντας ότι «εδώ υπάρχει κάτι που λέγεται και είναι σαφές και συγκεκριμένο, είναι επώνυμο και δημοσίως, κι εσείς τώρα, το αντικρούετε αυτό, με κοινωνικές συναντήσεις, οι οποίες δεν παρήγαγαν πολιτικό αποτέλεσμα». «Όμως, αυτά που λέει ο κ. Παππάς παρήγαγαν πολιτικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης. «Το πολιτικό αποτέλεσμα των συναντήσεων και συνεννοήσεων και του ευρύτερου συντονισμού ήταν η πρόταση δυσπιστίας. Τα άλλα, δεν έχουν πολιτικό αποτέλεσμα. Είναι, να έχουμε να συζητάμε. Δείτε το λίγο μεταξύ σας, διότι ως προς το βασικό ζήτημα, το οποίο είναι το κίνητρο και η μεθόδευση της συγκεκριμένης πρότασης, που συζητούμε σήμερα, εδώ είστε έκθετοι. Και αυτό αποκαλύπτεται» κατέληξε.

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Ν. Παππά: Φαντασιώσεις

Αντίδραση υπήρξε και από τη Χαριλάου Τρικούπη, με το κόμμα να διαψεύδει, κάνοντας λόγο για «φαντασιώσεις».

Ειδικότερα το κόμμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί». «Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις» καταλήγει το κόμμα.

Ν. Παππάς: «Δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Παππάς επανήλθε με νέες δηλώσεις του σήμερα κάνοντας λόγο για απόπειρα «δαιμονοποίησης» από τη Ν.Δ. της προσπάθειας συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. «Βλέπω μία διαδικασία εργαλειοποίησης από τη Ν.Δ. Δεν καταλαβαίνω ποιο ζήτημα πάει να εγείρει» δήλωσε ο κ. Παππάς. «Για το θέμα της κατάθεσης δεν υπήρξε προσυνεννόηση» απάντησε ερωτηθείς σχετικά. «Αυτό που είπα ήταν ότι το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων… Θέλω να σας πω το εξής δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Πρόταση δυσπιστίας: Πώς απαντά ο Νίκος Παππάς μετά τις αντιδράσεις για τα περί προσυνεννόησης

Ν.Δ.: «Ντιλαρίσματα» ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις κουρτίνες

Η κόντρα συνεχίστηκε και σε επίπεδο εκπροσώπων Τύπου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός έκανε λόγο για «ντιλαρίσματα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «πίσω από τις κουρτίνες». «Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της. Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα ‘ντίλαραν’ μεταξύ τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει» δήλωσε ο κ. Ρωμανός.

Ν. Ρωμανός για Ν. Παππά: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «ντίλαραν» έχοντας πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει

Βούλα Κεχαγιά: Αποπροσανατολισμός

Σε συνέντευξη της στον ρ/σ «Αθήνα 98.4» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά είπε πως πρόκειται για «είναι ένα θέμα που άνοιξε η κυβέρνηση, ο κ. Μαρινάκης, στη Βουλή και το αναπαράγουν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για να αποπροσανατολίσουν από το γεγονός ότι η Ν.Δ., η κυβέρνηση, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, ομοίως και ο κ. Καραμανλής».

Στόχος όπως σημείωσε, είναι «να ενοχοποιήσουν, ενδεχομένως, πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες που γίνονται σε επίπεδο πολιτικών δημοκρατικών και προοδευτικών κομμάτων» και «να μην πουν κουβέντα για διάφορες ‘κοινωνικές’, όπως τις χαρακτηρίζουν, επισκέψεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, υπουργών Επικρατείας, υφυπουργών παρά τω πρωθυπουργώ, σε οικίες επιχειρηματιών».

naftemporiki.gr