Skip to main content

Πρόταση δυσπιστίας: Πώς απαντά ο Νίκος Παππάς μετά τις αντιδράσεις για τα περί προσυνεννόησης

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Απόπειρα δαιμονοποίησης της προσπάθειας συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων - Δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό»

Για «δαιμονοποίηση» από τη Ν.Δ. της προσπάθειας συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκος Παππάς, με φόντο την σφοδρή αντιπαράθεση που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του περί προσυνεννόησης κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

«Βλέπω μία διαδικασία εργαλειοποίησης από τη Ν.Δ. Δεν καταλαβαίνω ποιο ζήτημα πάει να εγείρει» δήλωσε σήμερα ο κ. Παππάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «συστηματική προσπάθεια από τη Ν.Δ. να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων». «Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά στο αμείλικτο δίλημμα, καμία δεν είχε τους 50 βουλευτές για να εξασκήσει το ύψιστο μέσο κοινοβουλευτικής πίεσης που είναι δικαίωμα της υποβολής πρότασης μομφής ενώ ερχόταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης διαφάνειας» πρόσθεσε.

Πρόταση δυσπιστίας: Σφοδρή διαμάχη για τις δηλώσεις Ν. Παππά περί προσυνεννόησης της αντιπολίτευσης – Live η συζήτηση

«Δεν υπήρξε προσυνεννόηση – δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό»

«Για το θέμα της κατάθεσης δεν υπήρξε προσυνεννόηση» απάντησε ερωτηθείς σχετικά. «Αυτό που είπα ήταν ότι το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων… Θέλω να σας πω το εξής δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο» τόνισε.

«Έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά προφανώς»

Ο κ. Παππάς μίλησε νωρίτερα και στο «Πρώτο Πρόγραμμα» δίνοντας διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του. «Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη» είπε ενώ αναφερόμενος στην απάντηση του ΠΑΣΟΚ είπε: «Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα προφανώς. Υπήρξε συνεννόηση και εκ των υστέρων διαμορφώθηκε ένα κείμενο, που το υπογράφουν τέσσερα κόμματα. Αυτό προσπαθεί να το δηλητηριάσει η Νέα Δημοκρατία ως διαδικασία. Δεν θα τσιμπήσουμε».

«Θα ήταν ευχής έργον, να είναι οι επαφές και συστηματικές και να έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες για να κάνουμε αυτή την κίνηση και πιο νωρίς», πρόσθεσε.