Skip to main content

Ν. Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας – Ν.Δ.: Αδιανόητες δηλώσεις

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ.: «Η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Για υπονόμευση της Δημοκρατίας εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη, καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Στέφανου Κασσελάκη, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας».

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό One το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά πως «η Ευρωπαία εισαγγελέας είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προοσπάθησαν να αποδομήσουν, σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό».

«Έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία η Λάουρα Κοβέσι» πρόσθεσε ο κ. Φαραντούρης και σε παρατήρηση του δημοσιογράφου «και τι θέλετε; Να ρίξει την κυβέρνηση και στην Ελλάδα;» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα ήταν ευχής έργον θα σας έλεγα… Αν αποκρύπτει σκάνδαλα ναι, αν δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις».

Παρέπεμψε ακολούθως σε δήλωσή της: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια, από το να εφαρμόσουμε τη δικαιοσύνη. Διότι αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια».

Ακολούθησε η παρατήρηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνη, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο πάνελ: «Το ξέρετε ότι υπάρχει υπόμνηση του Αρείου Πάγου που λέει στην κ. Κοβέσι να ασχολείσαι με τα της αρμοδιότητάς σου;» με τον κ. Φαραντούρη να απαντά: «Ε και τι σημαίνει αυτό; Ο Άρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η Επανάσταση επικρατεί…».

Ν. Ρωμανός: «Μάς γυρίζουν στις πιο σκοτεινές εποχές»

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Νίκο Ρωμανό να κάνει λόγο για «αδιανόητες δηλώσεις» και να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει τον κ. Φαραντούρη στο ευρωψηφοδέλτιό του. «Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι ‘ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας’ και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού «’τη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανασταση’, γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές» σχολίασε ο κ. Ρωμανός.

«Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση»

«Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

naftemporiki.gr