Skip to main content

Τέμπη: Μπαράζ γαλάζιων διαφοροποιήσεων για Κ.Καραμανλή – «Εγώ μπορεί να είχα αυτοκτονήσει»

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Δύο βουλευτές και ένας υπουργός σε διαφορετική «γραμμή» από τον πρώην υπουργό

Μπαράζ διαφοροποιήσεων από κυβερνητικά στελέχη, για την στάση του πρώην υπουργού και βουλευτή Κώστα Αχ. Καραμανλή, στο θέμα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω των συνεχιζόμενων καταγγελιών της αντιπολίτευσης και συγγενών των θυμάτων, ότι επιχειρείται συγκάλυψη των ευθυνών.

Αρχικά, ο γαλάζιος βουλευτής Βοιωτίας  Λευτέρης Κτιστάκης, μιλώντας στο Attica TV δήλωσε ότι θα παραιτείτο από την ασυλία του. «Εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω», είπε συγκεκριμένα.

Χθες, έτερος βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης, ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης, όχι μόνο ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με τον κ. Κτιστάκη, αλλά προχώρησε σε μια πιο «αυστηρή» δήλωση:

Συμμετέχοντας σε πολιτική συζήτηση  μαζί με την Δώρα Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώμενος από  δημοσιογράφο, επίσης στο Attica TV,  τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή, ο κ. Σταμάτης ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι μπορεί να είχε αυτοκτονήσει αν του είχε συμβεί αυτό, καθώς δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος του θανάτου τόσων ανθρώπων.

«Σας το λέω και εγώ μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Αλλά σας λέω δεν πρέπει να λέμε τι θα κάναμε εμείς γιατί έτσι…».

«Τι εννοείτε;» ρώτησε η Δώρα Αυγέρη για να της απαντήσει ο κ. Σταμάτης: «εγώ δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που χρειάζεται ερμηνείας».

«Απλά νομίζω, στην απάντηση τι θα κάναμε εμείς, είναι σαν να αδειάζουμε αυτόν που δεν κάνει αυτό που είτε θέλουμε εμείς, είτε θέλει η κοινωνία», σχολίασε ο κ. Σταμάτης.

Και ο Γ. Φλωρίδης

Σήμερα, την σκυτάλη πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι εάν ήταν ο ίδιος στη θέση του Κώστα Καραμανλή δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές.

Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε  ότι «δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η τυχόν παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη βουλευτική ασυλία», ενώ κατηγόρησε τον Χρήστο Σπίρτζη για θεατρινισμό.