Skip to main content

Μαίνεται η κόντρα Π. Μαρινάκη – ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη και τις «πολιτικές βδέλλες»

(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Π. Μαρινάκης: Πέραν από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές - ΣΥΡΙΖΑ: Του επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό

Με κατηγορίες εκατέρωθεν συνεχίζεται η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών.

Στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης βρίσκονται οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την απουσία του πρωθυπουργού από τη τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για «πολιτικές βδέλλες» και το αίτημα του Χρ. Σπίρτζη σχετικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ.5 του Συντάγματος, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του.

Π. Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ, ούτε πρόκειται να κρυφτεί ποτέ και σε κάθε ευκαιρία απαντά, είτε σε μια συνέντευξη, είτε με τις ομιλίες του προφανώς και για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών».

«Αυτό το οποίο αντιλαμβάνεται ως καθήκον, ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας, είναι πως θέλει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση από την Δικαιοσύνη με ό,τι αποφασίσει η Δικαιοσύνη και, βέβαια, να προχωρήσουν όλες οι κινήσεις αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί και κάποιες έχουν ολοκληρωθεί για τον εκσυγχρονισμό συνολικά των ΜΜΜ και, προφανώς, και του Σιδηροδρόμου. Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο» ανέφερε. Υπενθύμισε παράλληλα πως ο κ. Μητσοτάκης και σε προηγούμενες συζητήσεις επί πορισμάτων προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής δεν ήταν παρών στο κοινοβούλιο.

«Πέραν από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές»

Ερωτηθείς για την κριτική που του ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση για προσβολή των συγγενών των θυμάτων, λόγω του χαρακτηρισμού του «πολιτικές βδέλλες», ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί τον πόνο των οικογενειών για μικροπολιτικούς λόγους. «Διαχώρισα τους συγγενείς και μάλιστα είπα ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή για κάποιον να παλεύει να βρει το δίκιο του, να παλεύει για το δίκιο του δικού του ανθρώπου που έχασε και είναι ντροπιαστικό για κάποιον που προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο και στις πλάτες αυτών των ανθρώπων να κάνει πολιτικό παιχνίδι. Αυτό κάνει κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση και δυστυχώς είναι συνυφασμένο με την ιστορία αυτού του κόμματος» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλιμακώνοντας μάλιστα την κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Πέραν από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές. Μας κατηγορούν για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά ξεχνάνε ότι επί των ημερών τους κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86 του συντάγματος έντεκα φορές, σε έντεκα διαφορετικές περιπτώσεις υπουργών τους. Δεν τους νοιάζει να λάμψει η αλήθεια, αν τους ένοιαζε θα προχωρούσαν σε συγκεκριμένη διατύπωση κατηγορίας σε συγκεκριμένα αιτήματα» πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Αυτό που είπα χθες για την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν επιεικές».

«Εκ του ασφαλούς» το αίτημα Σπίρτζη

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο αίτημα του κ. Σπίρτζη για ενεργοποίηση του άρθρου 86, παρ. 5 του Συντάγματος, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης του δυστυχήματος στα Τέμπη. «Ο κύριος Σπίρτζης γνωρίζει, όταν το έκανε αυτό, όταν πήρε αυτήν την απόφαση, ότι η συγκεκριμένη διαδικασία, λόγω του ότι για εκείνον ισχύει η αποσβεστική προθεσμία γιατί η αλλαγή που κάναμε πιάνει από την προηγούμενη Βουλή, δηλαδή του 2019 και μετά, γνωρίζει ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες· δεν θα έχει συνέπειες ποινικές για τον ίδιο. Άρα, το κάνει εκ του ασφαλούς» σχολίασε.

Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Ζητεί να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος

ΣΥΡΙΖΑ: Του επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αντέδρασε έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για προσβολή των συγγενών των θυμάτων, στηλιτεύοντας εκ νέου την απουσία των κ. Μητσοτάκη και Κ. Αχ. Καραμανλή από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης συνέχισε και σήμερα τα ολισθήματα, εξαπολύοντας για μία ακόμη φορά ύβρεις που προσβάλλουν όχι την αντιπολίτευση, όπως ίσως νομίζει, αλλά τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους. Επέμεινε στον άθλιο χαρακτηρισμό ‘πολιτικές βδέλλες’ προσπαθώντας να μειώσει την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο 57 νέων ανθρώπων» ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Τέμπη: Άδεια από κυβερνητικούς βουλευτές η Βουλή, γεμάτη από συγγενείς θυμάτων – «Τεράστιο θεάτρο… απαξίωση της ζωής»

«Συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό. Τον ενημερώνουμε πως ‘πολιτικές βδέλλες’ είναι εκείνοι που συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων» επισήμανε η Κουμουνδούρου προσθέτοντας:

«’Πολιτικές βδέλλες’ είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό. ‘Πολιτικές βδέλλες’ είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς. ‘Πολιτικές βδέλλες’ είναι εκείνοι που κρύφτηκαν χθες αφήνοντας άδεια τα κυβερνητικά έδρανα, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούσαν με αγωνία από τα θεωρεία οι συγγενείς των θυμάτων».

Όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο χαρακτηρισμός αυτός ανήκει σε όσους συνεχίζουν να δείχνουν ασέβεια στο αίμα και τον κόπο των Ελλήνων πολιτών. Που δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία υποφέρει από την ακρίβειά και την υπερφορολόγηση, ενώ παράλληλα διακατέχεται από αίσθημα ανασφάλειας που αφορά ακόμη και τις καθημερινές του μεταφορές».

«Ο κύριος Μαρινάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη αλλά και του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή που χθες απουσίαζαν από τη Βουλή, παρά να κουνάει το δάχτυλο σε όσους αγωνίζονται για να βγει η αλήθεια στο φως» πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνοντας πως «δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω όσο συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών και να αγνοούν τον πόνο των συγγενών».

naftemporiki.gr