Skip to main content

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου-Πλεύρη

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας κάθε φορά που θα προσπαθείτε να «μπαζώσετε» την αλήθεια», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου

«Κάθε φορά που θα επιχειρείτε την παραποίηση της αλήθειας, την συγκάλυψη των ευθυνών, θα με βρίσκετε απέναντί σας», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε απάντησή της προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, κατά την συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε μάλιστα την «παραίτηση» της κυβέρνησης, ενώ καταφέρθηκε εναντίον και άλλων βουλευτών, όπως ο Νότης Μηταράκης. Μετά την παρέμβαση του Ν. Μηταράκη, η κ. Κωνσταντοπούλου ξαναπήρε το λόγο και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η εκπροσώπηση των οικογενειών των θυμάτων γίνεται «αφιλοκερδώς».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει από την κυβέρνηση «ύβρεις» και «προπηλακισμούς».

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε απότομα όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε στον κ. Πλεύρη πως «υπάρχουν κάποιοι από εμάς που δεν εξαγοραζόμαστε και ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας κάθε φορά που θα προσπαθείτε να «μπαζώσετε» την αλήθεια. Σκοτώσατε 57 ανθρώπους και θέλετε να καλύψετε τα ίχνη σας».

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας της ζήτησαν να ανακαλέσει, κάτι το οποίο αρνήθηκε να πράξει.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θ. Πλεύρης, επέκρινε την κ. Κωνσταντοπούλου για συνεχές κοινοβουλευτικό μπούλινγκ σε βάρος βουλευτών της πλειοψηφίας.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο υπουργός Επικρατείας, Μ. Βορίδης είπε ότι σε αυτή την αίθουσα έχουμε ακούσει απίστευτες ακρότητες από την εποχή που ήταν πρόεδρος η κυρία Κωνσταντοπούλου και ότι αυτό το ζούμε και πάλι τώρα: Μην σας προκαλεί έκπληξη. Το έχουμε ξαναπεράσει. Ο τοξικός ο λόγος και όσοι τον εκπροσώπησαν, εξαφανίστηκε πολιτικά, ευτυχώς. Κάποιοι νομίζουν ότι θα ξανακάνουν καριέρα με αυτό, είπε ο κ. Βορίδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ