Skip to main content

Στ. Κούλογλου για υπόθεση Ασημακοπούλου: «Ήταν υποχρεωμένη να παραιτηθεί»

Ο ευρωβουλευτής σχολίασε την απόσυρση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

«Η κα Ασημακοπούλου ήταν υποχρεωμένη να παραιτηθεί, αλλά το ερώτημα παραμένει αμείλικτο: Ποιος(α) και γιατί διέρρευσε τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων στην ευρωβουλευτή, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση της με τη Νίκη Κεραμέως στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, για την απόσυρση της από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, στον απόηχο της υπόθεσης των email, που έστειλε στους ομογενείς.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης για τα email

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Κούλογλου, ανέφερε πως «από την πρώτη κιόλας στιγμή, που αποκαλύφθηκε η υπόθεση μέσω καταγγελιών ομογενών, οι οποίοι έλαβαν το email της κας Ασημακοπούλου σε διευθύνσεις που είχαν δηλώσει για την επιστολική ψήφο, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν, όπως επίσης απέστειλε και επιστολή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την οποία καλούσε σε διερεύνηση της υπόθεσης».

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα υπεβαλε και επισήμως την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης για το θέμα με την αποστολή email σε Έλληνες του εξωτερικού ενόψει των ευρωεκλογών.

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Παραιτούνται ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

Η παραίτηση του κ. Σταυριανουδάκη  επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του Real Fm, ο οποίος δήλωσε «γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ