Skip to main content

Π. Παππάς στο Naftemporiki TV: Να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες κατά πολιτικών για τα Τέμπη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής είχε ζητήσει προανακριτική επιτροπή, να διερευνηθεί το διάστημα από το 2014 έως το 2023»

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες κατά πολιτικών προσώπων για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, στην εκπομπή «Rush Hour», με την Νικόλ Λειβαδάρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην φραστική επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας ότι «ο φασισμός απ΄όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέος».

Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη σχολίασε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής είχε ζητήσει προανακριτική επιτροπή, δηλαδή να διερευνηθεί το διάστημα από το 2014 έως το 2023 προκειμένου και με βάση το πόρισμα που απέστειλε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων», υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να το αποφύγει αυτό η Νέα Δημοκρατία».

Ταυτόχρονα ο κ. Παππάς αναρωτήθηκε «τι θα γίνει εφόσον και εάν η δικαιοσύνη στείλει δικογραφία στην Βουλή; Θα άρει την ασυλία του κ. Καραμανλή; Η Ευρωπαία Εισαγγελέας μιλάει για συγκεκριμένες ευθύνες», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για προσπάθεια συγκάλυψης.

Αναφορικά με την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παππάς σχολίασε πως «ακραίος πολιτικός λόγος ακούστηκε και στην Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Εκεί ακούστηκαν ανεπίτρεπτες εκφράσεις οι οποίες ακούγονται και κοινωνικά αλλά και από πολιτικούς», τονίζοντας ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «εκ βαρβαρίζουν την κοινωνία».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι «εκτρέπουν τους ανθρώπους σε συμπεριφορές οι οποίες είναι συμπεριφορές μίσους και συμπεριφορές ρατσιστικής βίας και εκείνο το μικρό κομμάτι της εκκλησίας το οποίο και αυτό με την ρητορική του ενδεχομένως καλλιεργεί έναν διχασμό στην ελληνική κοινωνία, είναι μια μειοψηφία ευτυχώς στην εκκλησία, θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Τέλος, σε σχέση με την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «τα άτομα αυτά αυτοαποκαλούνται ως αναρχικοί, εγώ δεν ξέρω που ανήκουν. Όταν κρύβεται κάποιος κάτω από μια κουκούλα δεν ξέρει κανείς ποιοι είναι και ποιοι είναι οι σκοποί του, αυτό που όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι τελικά ο φασισμός δεν είναι μια ιδεολογία, είναι περισσότερο μια πολιτική πρακτική, είναι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται κάποιος με τον οποίο δρα κοινωνικά».

Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «είναι ένας φασισμός από όπου και εάν προέρχεται, δεν ξέρω ποιες ταμπέλες βάζουν οι ίδιοι στους εαυτούς τους.»