Skip to main content

Επιχείρηση συσπείρωσης «παραδοσιακών» ψηφοφόρων στη ΝΔ

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Τα διλήμματα των εκλογών

Σε φουλ ρυθμούς ευρωεκλογών κινούνται στη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αδράνεια αλλά ούτε και για ψήφο διαμαρτυρίας.

Το βάρος πέφτει στη συσπείρωση ενός παραδοσιακού ακροατηρίου, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως κόμματα που κινούνται δεξιά της Ν.Δ. ακολουθούν ανοδική πορεία

Μιλώντας χθες στο προσυνέδριο του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη τόνισε το διακύβευμα των ευρωεκλογών και υπογράμμισε τη ανάγκη να διασφαλιστεί πως θα συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Παράλληλα παρουσίασε και το έμβλημα του συνεδρίου – που θα πραγματοποιηθεί  από τις 5 έως τις 7 Απριλίου – που περιλαμβάνει τον τίτλο της Νέας Δημοκρατίας, τον αριθμό 50 (με αφορμή τα «γαλάζια» γενέθλια) αλλά και τον πυρσό. Μάλιστα η δυναμική επαναφορά του πυρσού στο σήμα δείχνει πως στην Πειραιώς θέλουν να συσφίξουν περισσότερο τις σχέσεις με την βάση, καθώς είναι ένα σύμβολο που αποτελεί κοινή συνισταμένη για τους οργανωμένους φίλους και τα στελέχη του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο στη Θεσσαλονίκη – αναφέρθηκε στην διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι επέλεξε πάντα τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Μάλιστα έκανε αναφορά στον Κωσταντίνο Καραμανλή,  υπογραμμίζοντας ότι έβαλε την χώρα στην ευρωπαΐκή οικογένεια και όταν κινδύνευσε η χώρα την κράτησε εκεί, μέσα στην Ευρώπη, μακριά από περιπέτειες.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο  δεν θέλουν να υπάρξουν διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων προς μικρότερα κόμματα, που προτάσσουν μια δεξιά ατζέντα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για κόμματα που «βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους» και «που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν πατριωτικά συνθήματα».

Για να υπογραμμίσει πως «δεν βλέπουν όμως παρά μόνο τη σκιά τους» και να προσθέσει πως «ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης για να εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βέλη σε κόμματα που κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία, καθώς στη βόρεια Ελλάδα καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά τους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά κινήσεων της κυβέρνησης για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, την διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά και γενικότερα την εξωτερική πολιτική της χώρας και έθεσε τα διλήμματα των επόμενων εκλογών.

«Η ψήφος του Ιουνίου, λοιπόν, στην παράταξη μας, τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι μόνο ψήφος στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. Είναι μια ταυτόχρονη εντολή να πολεμήσουμε πιο δυναμικά για τα εθνικά συμφέροντα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τα διλήμματα των εκλογών

«Ο Ιούνιος πρέπει να φέρει στη χώρα ένα αποτέλεσμα σιγουριάς και προοπτικής» τόνισε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Για να προσθέσει πως αν πάμε στη κάλπη «χαλαρά» μπορεί «να ξυπνήσουμε αντιμέτωποι με νέα δεσμά».

Απευθυνόμενος στην βάση του κόμματος σημείωσε ότι «θα  επαναλάβω, λοιπόν, ότι το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή. Το κοντέρ μηδενίζεται. Κάθε κάλπη όταν ανοίγει είναι άδεια».

Παράλληλα υπογράμμισε το διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης, λέγοντας πως «θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών, αν θα πετύχει τους στόχους».

Μάλιστα σημείωσε πως «οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο είναι το κόμμα που θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών».