Skip to main content

Φουντώνει η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα αστακοκάραβα του Κασσελάκη – Αλληλοκατηγορίες για offshore

Dimitris Kapantais / SOOC

Για αμείλικτα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης κάνουν λόγο στην κυβέρνηση - Η σκωπτική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάγγελτα τζάκια

Στο «κόκκινο» συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την εταιρεία που διατηρεί ο Στέφανος Κασσελάκης στο εξωτερικό. Ανακοινώσεις, αναρτήσεις, αιχμές και ευθείες βολές δίνουν και παίρνουν από τις δύο πλευρές.

Με αφορμή και δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο  η κυβέρνηση κάνει λόγο για αμείλικτα ερωτήματα στα οποία ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να απαντήσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανάφερθηκε στο ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη με έμφαση στην εταιρεία με τα «αστακοκάραβα» (όπως τα έχει αποκαλέσει ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ANT1). Η εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για δύο αλιευτικά που ανήκουν στην εταιρεία TM  Lobstering  Llc.  Έχει έδρα το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ και δεν είναι offshore, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα «απολαμβάνει φορολογικό καθεστώς offshore».

Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης σχολίασε και τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στην Απογευματινή, βάζοντας στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε πως τα όσα είπε ο κ. Κοντονής για την υπόθεση Novartis αποκαλύπτουν «ολόκληρο παρα- σύστημα στην υπόθεση, που στήθηκε από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του».

Σε πανικό… ανεπάγγελτα τζάκια

Σε καυστικούς, σκωπτικούς τόνους ήρθε η απάντηση από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκαλούν την κυβέρνηση ότι «περιορίζεται στο να συγκαλύπτει πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη». 

«Μια… συγκλονιστική ανακάλυψη έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης: Έμαθε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας! Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις Η.Π.Α, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου σχετικά με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι ίδιες κομματικές πηγές σχολιάζουν ότι «δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να “συγκαλύπτουν” το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη».

«Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν “συναντήσει” κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη …» καταλήγουν.

Στη συνέχεια πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν, κάνοντας λόγο για  «ανεπάγγελτα τζάκια» και πανικός του Μαξίμου, ενώ σε μία έμμεση αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών εξαπολύεται επίθεση κατά της κυβέρνησης για συγκάλυψη εγκλημάτων. 

«Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου; Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον όταν διοικούν συγκαλύπτουν εγκλήματα;» σημειώνουν με νόημα από την Κουμουνδούρου και προσθέτουν:

«Μάλλον ο κ. Γκρίνμπεργκ βλέπει κάποιες νέες κυλιόμενες μετρήσεις τις οποίες ωστόσο βλέπουμε όλοι μας.

Σημείωση: ευχαριστούμε για την παραδοχή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει να κάνει Tik Tok καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τι είχε πει ο ίδιος ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι είναι ευπρόσδεκτη η όποια έρευνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Μιλώντας πρόσφατα στον ANT1 είχε εξηγήσει ότι η εταιρεία του έχει αστακοκάραβα, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά το κομμάτι της αλιείας.