Skip to main content

Αλ. Αυλωνίτης: «Την Κυριακή θα είμαι στην εκκλησία. Ας με αφορίσουν»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι απαντά στο ψήφισμα της Μητρόπολης της Κέρκυρας που «κλείνει την πόρτα» στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επειδή ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

«Την άλλη Κυριακή θα είμαι στην εκκλησία. Να θεωρείτε βέβαιο ότι θα πάω, γιατί θεωρώ ότι είναι καθήκον και δικαίωμά μου. Ας με αφορίσουν κιόλας, δεν έχω πρόβλημα» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, απαντώντας στο ψήφισμα της ηγεσίας της εκκλησίας της Κέρκυρας με το οποίο καλείται ο ίδιος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση.

Παράλληλα, δεν τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν και δεν θα τους αποδοθεί στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Θα περίμενε κανείς από την ηγεσία της τοπικής μας εκκλησίας ότι δεν θα διαχώριζε με αυτόν τον σκοταδιστικό τρόπο τα τέκνα της, πόσω μάλλον όταν ο διαχωρισμός υποκρύπτει και ευθεία παρέμβαση με κομματικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση –συνεχίζει ο κύριος Αυλωνίτης-  ουδείς δικαιούται να αποκλείσει οποιονδήποτε από τη συμμετοχή στις πατροπαράδοτες εκδηλώσεις του τόπου μας.  Άλλωστε η Εκκλησία δεν έχει ιδιοκτήτη, ανήκει πρωτίστως στον Θεό και φυσικά σε όλο το λαό. Δεν αποτελεί ιδιοκτησία της ηγεσίας της τοπικής μας εκκλησίας. Πάνω από όλα η Εκκλησία είναι μεγαλόθυμη, καλόγνωμη, προστρέχουσα στους έχοντες ανάγκη, αλληλέγγυα και συμπάσχουσα.

Μητρόπολη Κέρκυρας: Εκτός εκκλησίας δύο βουλευτές του νησιού γιατί ψήφισαν τον γάμο ομόφυλων

Ο βουλευτής δηλώνει ότι ως γέννημα-θρέμμα Κερκυραίος, θα λάβει μέρος κανονικά στις εκδηλώσεις του νησιού του, θρησκευτικές και μη, όπως πράττει κάθε χρόνο είτε ως αιρετός είτε ως απλός πολίτης, με βαθύ σεβασμό στην θρησκευτική πίστη ενός εκάστου και αγάπη για τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Όσο για τα περί μη απόδοσης τιμών και επισήμων θέσεων στο βουλευτή εφεξής,  τονίζετε ότι « ουδόλως μας ενδιαφέρουν, ούτε και τα επιδιώξαμε ποτέ και γι’ αυτό η «φοβέρα» του Μητροπολίτη δεν μας αγγίζει διόλου».

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι  «επειδή δεν προκύπτει από την εν λόγω ανακοίνωση, περιμένουμε να δούμε αν τα περίφημα «μέτρα αποκλεισμού» κατά των δύο βουλευτών, θα ισχύσουν το ίδιο και με την ίδια ένταση και για όλους τους αιρετούς που ψήφισαν υπέρ του επίμαχου νόμου (π.χ. για τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Δένδια σε περίπτωση έλευσής του στην Κέρκυρα ή και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό)».

ΠΑΣΟΚ: Αποφάσεις που δεν συνάδουν με τον ρόλο της Εκκλησίας

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών. Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της Εκκλησίας».