Skip to main content

Γ. Σταθάκης στο Naftemporiki TV: «Επτά στα δέκα νοικοκυριά αισθάνονται ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η ελληνική οικονομία είναι παγιδευμένη σε κάποιες λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης και θίγουν 3 θέματα», σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή «On Politics» στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Επτά στα δέκα νοικοκυριά αισθάνονται ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»

Αναφορικά με τις «λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης» σχετικά με την οικονομία αλλά και τα 3 θέματα που θίγει, ο κ. Σταθάκης σχολίασε ότι «Το πρώτο είναι, ότι ενώ η οικονομία έχει κάλους δείκτες μακροοικονομικούς, 7 στα 10 νοικοκυριά αισθάνονται ότι μειώθηκε το εισόδημά τους. Το δεύτερο πρόβλημα είναι τα δημόσια οικονομικά, ενώ έχουν καλές επιδόσεις, έχουν άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών. Το τρίτο πρόβλημα είναι το αναπτυξιακό αδιέξοδο της οικονομίας, κανείς δεν πιστεύει ότι η δεύτερη φτωχότερη χωρά της Ευρώπης, η Ελλάδα, θα σπάσει τον κλοιό της παγίδας που βρίσκεται με περισσότερο τουρισμό και λίγο καλύτερη ναυτιλία και οικοδομή».

«Η χώρα χρειάζεται διαφορετική πολιτική για να ξανά μπει σε τροχιά ανάπτυξης»

Τέλος ανέφερε ότι «Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σπάσουμε τον κλοιό και χρειάζεται διαφορετική πολιτική για να ξανά μπει σε τροχιά ανάπτυξης με προοπτική και με μέλλον».