Skip to main content

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Προκαταρκτική έρευνα για τα email των αποδήμων

Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που θα εξετάσει με ποιον τρόπο έφθασαν στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, τα email των αποδήμων, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας της Αθήνας.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα για τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων ότι έλαβαν προεκλογικά email από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες, Δευτέρα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ανέφερε ότι «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Η ίδια η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Αρχή, ενώ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την έρευνα.

Ν. Κεραμέως: Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν

Το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως ανέφερε πως η κ. Ασημακοπούλου έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το πού βρήκε τα email, ενώ επέμεινε ότι το υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών.

Καταλόγισε, δε, στην αντιπολίτευση ότι «εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο».

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική ψήφος: Τα email της Ασημακοπούλου, το διπλό φάουλ και οι ανησυχίες