Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης «ξήλωσε» πρόσωπο εμπιστοσύνης του Αλ. Τσίπρα

Menelaos Myrillas / SOOC

Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή του κόμματος- Για δομικές αλλαγές κάνει λόγο το περιβάλλον του προέδρου- Προσπάθεια «γεφύρωσης» των διαφωνιών μετά τη συνάντηση Γεροβασίλη-Κασσελάκη

Τις εσωκομματικές διαφορές στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να λύσουν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Στέφανος Κασσελάκης, σε δείπνο τους λίγες μόλις ημέρες μετά το συνέδριο του κόμματος. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα στην προσπάθειά τους να λήξουν τις όποιες διαφορές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, στους άμεσους σχεδιασμούς της ηγεσίας του κόμματος είναι οι αλλαγές προσώπων σε κομβικούς ρόλους, με την Κουμουνδούρου να διαμηνύει ότι το συνέδριο έθεσε με εμφατικό τρόπο πως χρειάζονται δομικές αλλαγές. Τις αλλαγές επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, με την δικαιολογία τόσο του συνεδρίου όσο και των Ευρωεκλογών.

Διακοπή συνεργασίας με άνθρωπο εμπιστοσύνης του Αλ. Τσίπρα

Αξιοσημείωτο είναι πως διεκόπη η συνεργασία του κόμματος με τον κ. Θύμιο Γεωργόπουλο, ο οποίος κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή. Σημειώνεται πως ο κ. Γεωργόπουλος βρισκόταν στην θέση του γενικού διευθυντή – έχοντας υπό την ευθύνη του και τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ- ύστερα από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Παράλληλα, ο κ. Γεωργόπουλος είχε διαδεχθεί τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Η ΕΡΤ, μάλιστα, τονίζει πως την Κυριακή δεν θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.